Haberler

”İyi Dersler Şoför Amca”




Michelin, İyi Dersler Şoför Amca projesi ile 15 bin servis şoförüne eğitim verildi.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları tarafından ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ kapsamında gerçekleştirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, 2015 yılındaki çalışmalarını tamamlayarak toplamda 2 yılda 15 bini aşkın servis şoförü ve 4 binden fazla ilköğretim öğrencisine ulaştı. 2011 yılından bu yana sürdürülen proje ile toplamda ise 30 bine yakın bireye temas edildi.

2014 yılında yeni paydaş yapısı ile daha da güçlenerek eğitimlerini yeniden şekillendiren “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, 2015 yılında iki dönem olarak eğitimlerini sürdürdü. Yeni dönemde servis şoförlerinin yanı sıra ilkokul öğrencileri, okul yönetimi, öğretmenler ve veliler için de trafik güvenliği konusunda farkındalığı artırıcı çalışmalar düzenleyen proje, 2014-2015 döneminde 15 bin servis şoförü, 4 binden fazla öğrenciye ulaşarak eğitimler verdi.

20 ilde eğitimler gerçekleştirildi

2014 yılından beri gerçekleştirilen eğitimlerde Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir, Trabzon, Ankara, Bursa, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Samsun, Manisa, Mersin, Sivas ve Tekirdağ illerindeki öğrenci ve şoförlere ulaşılarak “Trafikte Güvenlik”, “Trafikte İletişim ve Davranış” ve “Trafikte İlkyardım” eğitimleri gerçekleştirildi. 2 yıl içerisinde 20 ile ulaşan proje kapsamında her dönem 10 yeni ile ulaşılarak özel eğitimler düzenlenmesi hedefleniyor.

Marco Giuliani, “Yol ve yolcu güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz.”

Michelin’in yol ve yolcu güvenliği sağlamak üzere bütün dünyada sorumluluk bilinciyle hareket eden bir kurum olduğunu belirten Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, “2011 yılından bu yana büyük bir mutlulukla içerisinde yer aldığımız ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesinin yarattığı dönüşümü izlemek kurum olarak bize gurur yaşatıyor. Michelin global olarak, var olduğu bütün ülkelerde yol ve yolcu güvenliği üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye’de ise taşımalı eğitim kavramı, ülkemizin gelişimi ve eğitimin önemi göz önüne alındığında gerçek bir ihtiyaç olarak ön plana çıkıyor. İyi Dersler Şoför Amca, taşımalı eğitim sisteminde yer alan öğrencilerin uzun saatlerini bir arada geçirdikleri servis şoförlerinin eğitilmesi adına toplumsal anlamda çok büyük bir değere sahip. Proje ile servis şoförlerini “Trafikte Güvenlik”, “Trafikte İletişim ve Davranış” ve “Trafikte İlkyardım” konularında eğitiyor, farkındalık düzeyini yükseltiyoruz.” dedi.

“30 bine yakın bireyi trafik güvenliği konusunda eğittik”

Giuliani sözlerine şu şekilde devam etti: “2014 yılında değişen paydaş yapısıyla etki alanını da genişlettiğimiz projemiz ile kısa süre içerisinde Türkiye genelinde 20 ilde eğitimler gerçekleştirerek 15 binin üzerinde servis şoförü ve 4 binden fazla öğrenciye ulaştık. 2011-2014 döneminde eğitimler verdiğimiz servis şoförlerimizle birlikte toplamda 30 bine yakın bireye temas ettik. Yeni dönemde de 10 yeni ilde eğitimler düzenleyeceğiz. Hedefimiz bütün illerimize giderek çok daha geniş kesimleri bilinçlendirmek.” dedi.

“İyi Dersler Şoför Amca” projesi afişi çocuklardan

Projede çocukların trafikte güvenlik konusunda hem kendi farkındalıklarının artması, hem de çevrelerini bilinçlendirmeleri için bir de ilkokul 4. sınıf öğrencileri arasında afiş tasarlama yarışması düzenlendi. Aldıkları eğitimlerin ardından yüz ilkokuldan yaklaşık bin öğrenci projenin afişini tasarladı.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu