Haberler

İzlenecekler listesine bir ek daha : Group B




Dört kez Dünya Ralli Şampiyonu olan Juha Kankkunen, Grup B’yi “WRC çocuklara göredir, Grup B ise erkeklere göreydi.” diyerek tanımlıyor. Bu da Grup B otomobillerinin ralli severlerdeki yerinin çok farklı olma nedenini ortaya koyuyor.

Grup B filmi de kaçırılmadan izlenesi filmlerden ve kısa fragmanıyla bile içimizi kıpır kıpır ediyor. Zaten ralli severler olarak Grup B adını duyar duymaz o dönemin heyecanını içimizde hissetmeye başlıyoruz.

1986’da geçen kısa filmde, araçların her zamankinden güçlü olduğu dönemde yarışan Shane Hunter’dan bahsediliyor. Ralli pilotu Shane Hunter’ın uzun ve sıkıntılı bir aradan sonra tekrar Grup B aracıyla yarışlara geri dönüp, gruptaki rekabetle karşı karşıya kalmasının anlatıldığı filmde bizleri en çok cezbeden ise MG Metro 6R4 oluyor.

Yönetmenliğini Nick Rowland’ın yaptığı, Joseph Murtagh ve Nick Rowland’ın yazdığı hikaye dünya çapındaki film festivallerinde gösterilmeye başlamış. Polonya’da Ekim 2015’te gösterime giren filmin ülkemizde ne zaman gösterime gireceği ise bilinmiyor. Daha detaylı bilgiyi IMDB‘den veya filmin Facebook ve Twitter sayfalarından alabilirsiniz.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Kısa filmmiş ondan adını duyamadık. Festival filmi olarak belki gösterilir, onun haricinde sinemalara gelmez. Çoğu festival filmi gibi internete düşmeyebilir bile… Yeterli ilgiyi görürse uzun metrajını çekerler belki.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu