Haberler

Jaguar E-Pace kamuflajlı halde yakalandı




Jaguar, F-Pace ile SUV atağına kalkınca, büyük bir çalışmayla geliştirme aşamasına odaklandı. İsimlendirmede harf mantığından uzaklaşmayan markanın bu yeni üyesi, F-Pace’den biraz daha küçük olacak. Aerodinamik çalışmalar sayesinde aracın sürtünme katsayısı yalnızca 0.28’de kalmış.

Verimlilikten konuşmak gerekirse, bu otomobil Jaguar’ın tam elektrikli ilk modeli. Şanzımandan ve motor verimliliğinden bahsetmek için biraz erken olduğunu söyleyen firma; otomobilin dört çeker ve düşük güç modlarının bulunduğunun, bu modların erişiminin ise kolay kullanımı olan bir düğmeden yapılabileceğini söyledi.

Büyük bir ihtimalle Range Rover’ın küçük SUV’u Evoque ile aynı platformu kullanacak olan otomobilin geliştirme aşamasında Mercedes G-Class, Mini Countryman, Aston Martin Rapide gibi modellerin de geliştirilmesinde yardımcı olan Avusturyalı Magna Steyr’dan yardımlar da alındı.

Jaguar Land Rover gibi, diğer markalar da elektrikli SUV geliştirme çalışmalarına başladı. Audi E-Tron Quattro Concept’in muhtemel üretim versiyonu olan konsepti geçtiğimiz yıl Frankfurt’ta görülmüştü, kendisi E-Pace’in muhtemel rakibi olarak görülüyor.

Bu arada Tesla Model X piyasaya çoktan çıktı ve elektrikli olmasına rağmen diğer crossoverların yapabildiği işlerin çoğunu yapabiliyor.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu