Haberler

Kia GT ilk kez Paris’te sahne aldı!




Uzun süre beklemeden sonra Kia GT, 4 kapılı konsept sedanını Ekim’deki Paris Motor Fuarı’nda tanıttı ve 2017’de üretime geçileceğini belirtti. Ayrıca Güney Koreli marka 2018’de daha spor bir Rio modelinin de çıkma ihtimalinin olduğunu belirtti ve bu modelde özellikle performans için güce yoğunlaşılacağını söyledi.

 

 

 

 

Kia, 2011’de Frankfurt Motor Fuarı’nda zaten aracın, 3.3 litrelik bir V6 motordan 389 beygir ve 534 Nm tork üreteceğini, arkadan çekişli, 8 ileri yarı otomatik bir şanzımana sahip olacağını ve kıvrımlı sedan formunda olacağını açıklamıştı. Bizim anladığımıza göre Kia bu yeni konseptleri yapmaya yoğunlaşmıştı fakat aldığımız son duyumlara göre bu iş bile 2017’ye kadar gerçekleşemeyecekmiş.

 

Aslında Kia’nın istediği ise GT adı altında, performans odaklı  ve güçlü arabalar, tabii ki de bunu kendi çapında ufak arabalar üzerinde oynayarak yapıcak. Bu Rio GT olarak ortaya çıkacak arabanın daha hafif olan gelecek nesil Kia Rio kasasına uygulanacak 180 beygirlik ve hali hazırda 197 beygir olan Ford Fiesta ST motoru ile gerçekleşeceği iddiaları mevcut.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu