Haberler

Kia’nın yeni SUV konsepti Detroit’e gelecek




Kia, 11 Ocak tarihinde kapılarını ziyaretçilere açacak Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (NAIAS) görücüye çıkaracağı yepyeni konsept modelinin ilk ipucu görselini yayınladı.

Güney Koreli üretici, paylaşılan görselin yanına herhangi bir bilgi eklemese de görünüşe göre geniş ve kaslı çamurluklara, dikey olarak uzanan stop lambalarına ve beş kollu alaşım jantlara sahip bu model geniş bir SUV olacak. İpucu görselini biraz daha yakından incelediğimizde ön çamurluklarda yer alan havalandırma çıkışları, metalik cam çerçeveleri ve bagaj üzerinde yer alan spoiler gözümüze çarpıyor. Dikkat çeken diğer detaylar ise tavan rayları, oldukça farklı bir tasarıma sahip kapı kolları ve tabii ki göz alıcı yeşil renk.

Şirketin California’daki dizayn stüdyosunda tasarlanan konsept hakkında konuşan Kia yetkilileri modelin “tasarım dilini bambaşka bir boyuta taşıyacak” olduğunu söylüyor ve konseptin “bolca gelişmiş teknoloji”ye ev sahipliği yapacağının sözünü veriyor.

Modelin üretime girme ihtimali hakkında bazı ipuçları bırakan Kia, otomobilin gücünü ne tarz bir motordan alacağı hakkında bir açıklamada bulunmadı. Henüz hiçbir resmi bilgi paylaşılmasa da ürün gamının en üstünde yer alacak bir crossover, şirket için çok yararlı olabilir.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu