FeaturedHaberler

Koenigsegg Regera RS mi geliyor?




Koenigsegg, son yıllarda gösterdiği fevkalade gelişimle birlikte bize bir hibrit hypercar sunmaya çok yakın.

Evet, artık gelişiminin son evresini tamamlamakta olan Regera’dan bahsediyoruz. Bu, Christian von Koenigsegg’in 1500 beygirlik benzin-elektrik karması “hayvan”ı denediği ve fark yaratan ufak detayları açıkladığı manasına geliyor.

Araç, İsveçlilerin HHHT (Holy Hybrid Hypercar Trinity)’ye bir cevap olarak kabul edilse de; Koenigsegg’in de Ferrari ve McLaren’deki muadilleri gibi sadece pist kullanımıyla sınırlı kalması nasıl olurdu, merak ediyoruz doğrusu.

Regera’nın, Ferrari FXX K ve McLaren P1 GTR karşısında adından kolayca söz ettirmesi yarış olgusunu stratosferik bir seviyeye çıkarması sayesinde mümkün oldu. Bunu, Maranello ve Woking menşelilerin birbirleriyle yarışmalarına asla müsaade etmemelerine karşın söylüyoruz. Bırakalım da Koenigsegg hepsine birden kafa tutsun.

Hayallere kapılmak da güzeldir ancak şu sıralar Regera’nın motor sporları için dizayn edilmiş bir versiyonu da sadece hayalden ibaret. Bu hayalin en güzel kesitini bize Rain Prisk Designs isimli tasarım firması sunuyor. Firma, çizimlerinde biraz daha agresif bir Regera’ya yer vermiş.

Daha hızlı bir Regera fikri, bu İsveçli yaratığın Agera R’ın rekorunu çok daha uzağa taşıyacağını düşündüğümüz için bir hayli heyecan verici duruyor. Buna ek olarak, Regera’nın RS takısından çok daha fazlasını hakkettiği konusunda ise bir görüş birliği içerisindeyiz.

Koenigsegg’in ve markanın hibritleşme tutkusunun sıkı takipçisi olmayanlar için bir hatırlatma yapalım. Regera’nın en önemli özelliği hiç kuşkusuz bir vites kutusunun olmayışı. Bu eksiklik, her ne kadar güç aktarma organlarındaki zayıf noktanın devre dışı bırakılması ya da eğlenceyi baltalayan bir dezenfektan olarak görülse de unutulmamalı ki dikkatimizin dağılmaması da bir çok dört tekerlekli deneyim için son derece gerekli ve hayatidir.

İnsanların bir kısmı, şu sıralar Regera serüvenini yakından takip ediyor olmalı ki 20 kadar araç yeni sahipleri için ayrılmış bile. Bu da ortalama üretimin çeyreği kadar ediyor.

Önemli bir not: Koenigsegg’in yarış dünyası için çok genç olduğunu düşünenleriniz varsa, Pagani’ye bir göz atmanızı öneririz. Bu, siz için motor sporlarının olgunlaşmaya ve olgunlaştırmaya son derece elverişli olduğunun bir kanıtı olacaktır.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu