FeaturedTestler

Külyutmaz: Skoda Fabia 1.2 TSI Style




  • Motor: 1197 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 110 hp @ 4600 – 5600 d/d
  • Tork: 175 Nm @ 1400 – 4000 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 9,6 sn
  • Son hız: 196 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 35-59-66 dB
  • Ağırlık: 1129 kg
  • Bagaj hacmi: 305 litre
  • Fiyat: 56.250 TL

+ Eşya gözleri
+ Orta ekran
+ Performans
+ Şanzıman
+ Fiyat

Malzeme kalitesi
Frenler

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

34 Yorum

  1. Keşke polo gibi ibizayla da karşılaştırılsaydı. Test yine çok başarılı elinize sağlık.

  2. test içerisinde tüketimin normal olduğunu söylüyordunuz fakat videonun altında eksilere yazılmış.yanlışlıkla mı yazılmış?yoksa benim kaçırdığım bir şey mi oldu test videosunda?

    1. Biraz gazlayınca gereğinden fazla yakıyor muhtemelen o yüzden eksilere yazmış.

  3. Şu videonun başında ki teknik veri kısmında ki fontları değiştirin yahu, çok amatör duruyor.

  4. Bu arada testte olan görünen S2000, Çiftehavuzlar 18 Mart durağının oralarda hep, yaşı 50-55 arası yaşlarında bir adam sürüyor.

  5. Skoda son yıllarda ismini temizlemek adına ucuza çok iyi işler çıkartıyor ancak bu ilerleyen dönemde aynı hyunda,kia,citroen’de olduğu gibi fiyatları arttıracak ve fazla bir avantajı kalmayacak.

    1. 90’ların sonlarından beri bu böyle. 99’da çıkan ilk kasa fabia’ya bakarsanız zamanında sınıfında bulunmayan özellikleri ve kalitesiyle marka kendini kanıtlamaya çalışıyordu.

  6. Yeni seat ibiza 1.2 tsi style ile kıyasyalabilirseniz çok güzel olur. Zira arada kayda değer bir fiyat farkı var

    1. Arkadaş çok iyi bir noktaya değinmiş, karşılaştırılma yapılırsa seviniriz.

    2. Aslında ciddi bir fiyat farkı yok çünkü Ibiza’ nın 1.2 TSI motorunun DSG ile kombini yok ve donanım olarak da daha zayıf. Ama mesela Ibiza’ nın 1.0 EcoTSI motoru Fabia gibi hem 110 beygir hem de DSG’ li fiyatı da 54.500 TL yani Fabia’ yla çok yakın.

  7. Yine güzel bir test olmuş ellerinize sağlık ancak bu puanlama sistemi ile ilgili bir eleştirim olacak. Her arabayı kendi segmenti içinde değerlendirip ona göre puan verdiğinizi biliyorum ancak bu araba 4 yıldız alırken mercedes c180 exclusive 3 yıldız alıyorsa olmuyor bence. Pahalı olduğu için demiyorum ancak c180 kendi segmenti içinde en önemli, yenilikçi tasarıma sahip kaliteli ve çok satan bir araba mesela. Mercedes in yeni tasarım dilini ilk kullandığı modellerden biri. Fabia ise kendi segmentinde 4 yıldız alacak kadar önemli mi bilemiyorum.

    1. B segmenti ile D segmentini karşılaştırıyoruz değil mi? Yanlış anlamadım? C-Class’taki o ucuz orta konsolu, ergonomi zayıflığını unutamıyorum. Sanırsam klimanın off düğmesi de yoktu. Diğer rakiplerinde böyle önemli zayıflıklar yok. 3 serisi? S60?

      1. Segmentleri karşılaştırmıyoruz puanlama standartlarını karşılaştırıyoruz. Tamamen yanlış anlamışsınız. Puanlamayı araçların kendi segmentinde 10 üzerinden nereye koyacağımıza göre vermeliyiz diyorum. Eğer mercedes 3 yıldız alıyorsa o segmentte en iyi araba 4 yıldız olmalı ama değil 5 yıldız. Arada bu kadar fark yok demek istiyorum. Diğer taraftan C serisi için “ucuz konsol” ifadesi bence biraz ağır olmuş. Şahsi görüşünüzdür bişey diyemem ancak mercedes markası malzeme ve işçilik kalitesiyle bilinir. Klimanın off düğmesi bildiğim kadarıyla bmw de de yok audi de de yok. Ergonomi olarak eleştirdiğiniz sanırım touchpad. Bu kontrol şekli s serisinden yeni çıkacak e serisine kadar tüm araçlarında aynı. Bu nedenle mercedes in üretilen tüm yeni nesil araçlarına 3 yıldız verilecekse bilemiyorum tabii

      2. Bu olay kiyaslama olayi degil puanlama olayi bende 3 yildizi az buldum hayir ergonomiden bahsediyorsunda kendin kullandiktan sonra edindigin bir sonuc mu yoksa videolardan edindigin bisey mi. Arkadas leb diyor sen vah diyorsun okadar yanlis anlamissin

  8. Fabia’nın hiç bir donanım seviyesinde cruise control bulunmuyor en çok eleştirildiği bölüm bu çoğu forumda fakat testte burada cruise control kolu var dedİ And.Araç sahibi sonradan serviste mi taktırmış acaba ? Standart olarak sunulmadığından çok eminim çünkü

  9. Tam 8 buna fazla gelmiş diyecektim ki fiyatı gerçekten uygunmuş. Malzemeler sert ama bu uzun ömürlü olduğu anlamına da geldiği için sorun değil. Frenleri de iyi bir frenle değiştirilirse çok güzel araba yani.

  10. Test için teşekkürler. Peugeot 208 ve Nissan Micra da test edilirse süper olur. 208 testi mevcut fakat videosu yok ve diğer modellere göre kıyaslaması yok.

  11. 2014’te Euro NCAP tarafından kendı sınıfının en güvenli otomobili seçildiğini de hesaba katarsak -ki testte belirtilmemiş-, bence aynı Superb-Passat ikileminde olduğu gibi ben yine Skoda’yı seçerdim. Böyle bir araba zaten şehir içinde kullanılır, her gün İstanbul-Ankara yapmazsın bu arabayla. Olağanüstü konfora, olağanüstü olgunluğa vb. gerek yok. Gerçekten de, Polo’da olan; aşırı.

  12. Arabaya lafım yok ama sadece Cinliler Polo’nun çakmasını üretse bu kadar boş tasarım olurdu diye düşünürken.. Çeklerden geldi

      1. Teşekkür ederim, Volkswagen AG çatısında olduğu bilmiyordum 😀 bende ‘ yav bu Skoda General Motors değil miydi? yav ‘ diye düşünüyordum zaten uzun zamandır.
        Vag olmasıyla tasarımın kötü olmasının alakası ne anlamadım
        Vag olup ta tasarımı iyi olan bir çok otomobiller var.. Golf gibi A3 gibi Superb gibi

  13. Uzun süredir beklediğim bir testi geç bile kalındı. Keşke biraz daha detaylı olsaydı. Kadın gözüyle ve POV videoları umarım olur.Sinan abiyi bu araçla gazlarken görmek isterim. 0-100 ü 9.6 sn olan bir araç gerçekte nasıl gidiyor çok merak ediyorum.

  14. testi bekliyordum. keşke daha uzun olsa imiş. kıyaslamalar olmazsa olmaz. emeğinize sağlık.

  15. 2006 fabia 1.4 tdi classic var 75 hp olan 3 silindirli dizel traktö.. pardon otomobil. 21 Yaşında öğrenciyim şehir için “Muhip spec”. 4 lt tutturduğum oldu. Gazladım 9 lt gördüğüm de oldu. Bu yaz aldık ilk bindiğimde baba bu ne dedim. Tipsiz, boş, dümen direksiyon, Şimdi yaza arabayı değiştirelim mi diyen babama “Hayır diye çıkıştım oda böyle bi tepki beklemiyordu. Çünkü kıyamıyorum, Bi daha böyle yakan böyle giden bi araba olur mu diyorum. Konforu iyi değil sesi çok gürültülü ama olsun diyorum sesi artık ürkütmüyor aksine mutlu ediyor. Konfor iyi değil bozuk yollarda çukurlardan kaçmamı bunu yaparken aynamı kullanmayı ileriye bakışımı geliştiriyor. ESP yok Viraj içinde arkasını getirmeye çalışmam bile çok keyifli. (lift-off oversteer)
    İşin özü ilk aşkım 99 Vectra b 2*.dti idi. Hala onu özlemle anıyoruz (çok masraf açtı çok) ama bununla yaşadığım ilkler ayrı “Bazıları çirkin sever” sanırım o bazıları benim.
    Bu arada benim araç önden beklemediğim derecede kayıyor lassa’nın 2013 üretimi lastikleri ama umarım önden kayması bu yüzdendir..

  16. Polo ve Fabia’nın 1.0 motorlu baz donanımlar incelendiğinde durum değişiyor 😉 O zaman Polo’da da malzeme kalitesi düşüyor ve ibre Fabia’ya doğru kaymaya başlıyor. 1.0 motor da Fabia’yı gayet güzel yürütüyor 🙂 Sorusu olan varsa alabilirim 🙂

  17. and eline sağlık yine döktürmüşsün . 10 kişilik ama kurumsal bir firma gibi işler çıkarıyorsunuz tebrik ederim.
    vefa borcum var gibi 3 hesaptan begeniyorum videoları yeter ki artık toyota, reno, bmw ,volvo, honda, audi ve yıldızlı mercedes de size araç versin de merakımızı dizginleyelim. çünkü bize verdikleri test sürüşlerindeki 10 km de hiçbirşey anlaşılmıyor:(

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu