Haberler

Kusursuz bir spor otomobil nasıl yaratılır?




Dave Coleman, Kuzey Amerika pazarı için üretilen Miata’nın (Avrupadaki ve ülkemizdeki adıyla MX-5) mühendislik danışmanı ve bu adamın otomobili kullanırken yanıtlayacağı birkaç soru var.

Soru 1) MX-5 üzerinde ne gibi sorumluluklarınız var?

Otomobilin Kuzey Amerika versiyonu üzerinde sorumluyum. Otomobil için nelerin gerekli olduğunu saptamak, ürünün gelişimini takip etmek, detaylarına yardımcı olmak ve bu pazar için aranan otomobil yapmak benim görevlerim arasında.

Soru 2) MX-5 için ne gibi mücadelelerde bulundunuz?

Bu otomobildeki önemli bir husus, 2.0 L versiyonun oldukça ağır bir volana sahip olmasıydı. Önceki neslinde fazlaca vites kutusuyla ilgili sese sahipti ve bunu kesmek için ağır bir volan kullanmak zorunda kalmıştık. Bu hafif otomobile aldığımız kararı uygulamak, otomobilin ağır ve hantal hissedilmesine neden oldu. Bunu değiştirmek içinse artık çok geçti ve birçok insanı planlarını bozmaya ikna etmemiz gerekiyordu. Fakat ne olduysa oldu ve Japonya tarafından yeni bir volan önerildi. Her şey son anda oldu.

Soru 3) Kanyon yollarını önemli kılan unsur nedir?

Los Angeles’ın kuzeyinde kilometreler boyu çok enerjik ve kıvrımlı yollar bulunuyor ve bu yollar, otomobili test etmek için oldukça uygun zira sadece kıvrımlı değil aynı zamanda inişli çıkışlı ve otomobili zorluyor. Bu yollarda kesinlikle bir otomobil kullanmalısınız ve MX-5, bunu yapmak için yaratılmış en iyi ikinci veya üçüncü otomobil. Bu sihir ona ait ve hızlı gitmeden de onunla oldukça eğlenebiliyorsunuz. Üzerinde bulunduğumuz bu yol (Küçük Tujunga Kanyon Yolu) MX-5 gibi bir otomobil için oldukça güvenli ve MX-5 bu yolu çok seviyor.

Soru 4) Başka nerelerde kullandınız?

Oldukça yüksek hızlarda Angeles Tepesi yollarında kullandık ve aynı zamanda karşılaştırmak için Lotus Elise ve Subaru BRZ de test ettik. Ancak bu otomobiller, bu dar yollarda iyi işler çıkaramadı, onların sözü hızlı yollarda geçti.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Şu arabaya 2.0 turbo 310-320 beygir koysalar tam alınacak araba. Tasarım mükemmel. Ama alacak olanlara söylüyorum lütfen anteni sökün 🙂

  2. Merak eden varsa Mazda ön sipariş almaya başlamış. 1.5L olanı 100-110 bin TL arasında olacakmış.

    1. Yok artık!? 100-110 mu? E hani 1.5ti hani atmosferikti? Çoook pahalıymış ya…

      110a 1.5 130hp 950kg cabrio var
      130a 2.0 200hp 1300kg coupe var

      Ben brz alırdım ama
      Mx5 alana kafayı mı yedin diyemem çünkü araba çok iyi. (Bir 80 olaydı iyiydi…)

  3. Fiat 124 spider da ülkemize gelecek. Bu da gelecek ülkemize. Yakın zamanda bu arabalardan yollarda görürüz. Ucuzlar ve eğlenceliler. Ayrıca en güvenlisi de mx-5. Fiat 124 spider da güvenlidir diye düşünüyorum çünkü aynı platform üzerine yapılmış.

    1. Fiat mx-5 ve mitsubishi’nin pick-up modeliyle japon altyapisina gecmis oldu. Bide multijet attrage gelse.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu