FeaturedHaberler

Lexus, yeni amiral gemisini Detroit’te tanıttı




Lexus’un LF-LC Concept’i, Detroit Auto Show 2016’da yapılan tanıtımla, LC 500 model ismiyle hayat buldu. Firmanın gelecek tasarım dilini oluşturan bu model, 4 yıllık bir geliştirme sürecinin ardından karşımızda.

LC 500, concept tasarımından çok şey kaybetmeyerek, geniş krom kaplı ızgaraları ve L şeklindeki gündüz farlarıyla dikkatleri dış tasarımına topluyor. İç dizaynı, dışı kadar keskin olmasa da üzerine çalışılmış bir mühendisliği barındırıyor. Arabanın ağırlık merkezine mümkün olduğunca yakın yerleştirilen sürücü pozisyonuyla, sürücünün araçla arasındaki bağın artması amaçlanmış.

Arkadan çekişli bu yeni amiral gemisinde 467 beygir ve 527 Nm tork üreten 5.0 litre V8 motora, 10 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor. Ve böylece 4.5 saniye gibi bir sürede 100 km/h ulaşıyor.

Sözü fazla uzatmadan sizleri Lexux LC 500 Coupe ile baş başa bırakıyorum.

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bu marka Toyota’nın lüks markası diye biliyorum. Toyota’da bir sürü patent var, eminim içlerinde en gelişmiş şanzımanlar da vardır ama şu anki üretim teknolojisiyle çok pahalı olabilir. Bu teknolojilerini lexus’ta kullanabiliyor çünkü lexus dediğim gibi lüks bir marka.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu