Haberler

Mazda dersine çalışmış




Mazda, kapılarını 15 Ocak’ta açacak olan Tokyo Auto Salon’a, bu fuara özel olarak hazırlanmış bir dizi konsept ile gidiyor.

Bunlardan ilki, agresif sayılabilecek bir body-kit’e sahip, çok kollu jantlarında ve gövde parçalarındaki kırmızı ince detaylarla siyah rengin birlikte kullanıldığı CX-3 Racing Concept. Normal modelden daha alçak olduğu gözlenen konseptin diğer dikkat çeken özellikleri ise çift çıkışlı egzozları ve tavan spoyleri.

Japonya’da Atenza adıyla satışa sunulan Mazda 6 da, siyahlara bürünmüş görüntüsü ve sade aero kit’i ile Racing Concept’e dönüştürülmüş. Yurtdışında “murdered-out” olarak adlandırılan simsiyah görüntüye sahip sedan’ın yeni jantları ve sertleştirilmiş süspansiyonu da göze çarpan detaylar olmuş.

Tokyo için Mazda’nın hazırladığı üçüncü konsept ise iç aksamı tamamiyle sökülüp fazlalık ağırlıklarından arındırılmış Mazda 2 / Demio 15MB Racing Spec. Sökülen aksamların yerini bir çift yarış koltuğu, yarış kemerleri ve roll-cage almış. Diğer iki araçtan farklı olarak, beyaz renkteki bu konsept, çıkartmalar ve yarış numarası ile donatılmış.

Son araç ise daha önce bahsedilen CX-3 Racing Concept ile neredeyse aynı temaya sahip MX-5 Miata RS Racing Concept. Bu konsept, hali hazırda satışta olan ve pist için hazırlanmış kardeşleri Global MX-5 Cup ve NR-A Racing Spec versiyonlarının yanında sergilenecek.

Bütün bu konsept araçlar 15 Ocak’ta başlayacak olan 2016 Tokyo Auto Salon’da görücüye çıkacak.

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu