Haberler

Mercedes, V8 Supercars’da gözlerden siliniyor




Mercedes-Benz, Formula 1’de gayet güzel işler çıkarmasına rağmen V8 Supercars’daki varlığı fazla uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Mercedes-Benz buna dair bir açıklamada bulunmasa da, yarışlarda Mercedes E63 AMG’yi kullanan Erebus Motorsport Takımı gerekli açıklamaları yaptı. Yapılan açıklamalarda gelecek 4 sezon için Holden marka araçları kullanacaklarını belirttiler. Holden hakkında bilgisi olmayanlar için kısaca tanıtmak gerekirse: Holden, General Motors’a bağlı Avustralyalı bir otomobil üreticisi.

Erebus takımı Australian GT’de de Mercedes SLS AMG adlı araçları kullanarak motor sporlarında yoluna Mercedes ile devam ediyordu. Fakat geçtiğimiz 3 yıllık süreçte Mercedes ve Erebus, 2014 ve 2015 yıllarında birer yarış kazanarak toplamda sadece 2 yarış kazanabildiler. 2013 ve 2015 yıllarında seriyi 11. sırada, 2014 yılında ise 7. sırada tamamladılar.

Bu gelişmelerle birlikte Erebus takımı Holden VF Commodore adlı aracı yarışlarda kullanacak. Seri tahindeki en başarılı araç olmasa da, açık ara farkla 2016 serisinin en popüler aracı konumunda. Seride bu sene 24 sürücü yarışacak ve bunlar arasından 13 sürücü Holden marka araç kullanacak. Geri kalan sürücüler ise Ford Falcon, Nissan Altima ve Volvo S60 araçlarından herhangi birini kullanacak. Erebus’un Mercedes’i bırakmasından sonra, şu ana kadar hiçbir takım Mercedes ile anlaşmaya varmadı. Bu gidişle, geçmiş yıllarda başarı sağlayamayan firma gözlerden kaybolacak.

 

 

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu