Haberler

Mercedes yetmez Brabus zamanı




Brabus, Mercedes-Benz C450 AMG 4Matic için özel yapılmış yeni PowerXtra B30-410 kitiyle Mercedes-Benz araçlarının performans iyileştirme yelpazesini genişletiyor.

Tuning şirketi 3.0 litre çift turbo benzinli motoru aldı ve tak-çalıştır modülünü güç ünitelerinin elektroniğine yükleyerek çok daha güçlü bir hale getirdi. Bu destek kontrol ünitesi servo basıncını arttırırken, motorun enjeksiyon ve ateşleme haritasını da değiştirmiş.

Mercedes motoru şu anda bütün 4 çeker C sınıfını daha dinamik hale getiren 410 beygir gücüne ve 570 Nm torka sahip. Modelin 0-100 km/h hızlanması 4.6 saniye olurken, elektronik hız sınırlayıcısı bertaraf edilerek, maksimum hızı da 280 km/h’e yükseltilmiş.

Arabanızın daha fazla keyfini çıkarmak için Brabus, kokpitten aktive edilen kelebek valfli elektronik kontrollü sisteme sahip dörtlü egzoz kurulumunu öneriyor. Şehir içinde sürüş yaparken ‘coming home’ varsayılan ayar ile C-450’yi çok daha sessiz bir hale getiriyor. Fakat uzun yola çıkarken tünel sağından geliyor, valflerin açık, pencerini aç, vites küçült ve güç sende.

Brabus’un modifiye ettiği tek şey motor değil. Tasarımcıları ona özel tampona bağlı ön spoileri olan ve dış bölümünde motor yarışlarından esinlenilen flepleri olan, aerodinamik bileşenler geliştirdi. Ayrıca yüksek hızlarda stabiliteyi arttırmak için ön akstaki yüksekliği azaltmışlar.

Arka bitiş arka difüzör ile birlikte geliyor ve C450 Sedan Brabus’un sade karbondan yapılmış arka spoyleri ile geliştirilebilir.

Araç 4Matic için özel geliştirilmiş 19-inç Monoblock S tekerleklerin üzerine oturuyor ve 5 çift kollu jantlardan oluşuyor.

Brabus tasarımcıları, araç sahibinin tercihlerine göre özelleştirilebilen iç mekanı da unutmamışlar. Bu seri; aliminyum pedalları, yüksek kaliteli paspasları, aydınlatmalı Brabus logosu, Alcantara yapılan deri iç ve ahşap kaplama setleri ya da araç sahibinin istediği renge göre üretilen karbon kaplama setleri sunuyor.

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu