Haberler

Mini John Cooper Works Convertible tanıtıldı




Standart modelden belirgin derecede daha agresif görünen JCW Convertible, daha geniş hava girişli ve petek örgü ızgaralı yeni geniş bir ön tampona sahip. Model ayrıca LED farlar, spor egzoz sistemi ve özel tasarım 17”lik hafif alaşım jantlarla dikkat çekiyor. Modeli Convertible yapan yumuşak tavanı ise saatte 30 km’lik hıza kadar 18 saniyede açılıp kapanabiliyor.

İç bölüme geçildiğinde spor tasarım yine devam ediyor. Dinamica kumaşı kullanılan spor koltuklar, deri kaplamalı spor direksiyon ve JCW logolu vites topuzu modelin sporcu kişiliğine katkıda bulunuyor. Ayrıca, yeniden düzenlenen gösterge paneli, paslanmaz çelikten pedallar ve JCW logolu kapı eşiği kalite unsurları olarak öne çıkıyor. Modelin bagaj hacmi ise 215 litre ile standart modelinkinden daha büyük bir değer.

JCW Convertible’ı hareket ettiren güç ise 4 silindirli 2 litrelik turbo destekli motordan karşılanıyor. Bu motor modele 231 BG ve 320 Nm şeklinde güç ve tork değerleri sunuyor. Bu veriler yola 6 ileri manuel şanzımanla aktarıldığında JCW Convertible 0’dan 100’e 6,6 saniyede çıkıyor. Kadranda görülen maksimum hız ise saatte 242 km. Opsiyon olarak sunulan, BMW’den tanıdığımız Steptronic isimli yarı-otomatik şanzıman tercih edildiğinde ise 0-100 değeri 6,5 saniye, maksimum hız ise 240 km/s olarak değişiyor.

Performans konusunda değinilmesi gereken diğer noktalar ise sportif ayarlanmış süspansiyonlar, Brembo fren sistemi ve elektronik ön difarensiyel.

Modelin ABD fiyatının $35,600’dan başlayacağı biliniyor. Türkiye fiyatı ve ne zaman geleceği hakkında ise şu an açıklama yok.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu