Haberler

Otonom teknoloji standart




Volvo S90, bu yılın sonuna doğru ABD’de satışa sunulduğunda pek çok yüksek teknolojili rakibin arasına girecek, ama o rakiplerin hiç birinde olmayan bir özellikle: standart olarak sunulacak otonom sürüş teknolojisi. S90, Volvo’nun ilk defa XC90’da kullandığı Pilot Assist teknolojisinin ikinci jenerasyonunu kullanacak. XC90’da bu teknoloji, önde giden aracı takip ederek gaz, fren ve direksiyon hareketlerini 30 mph(48 km/s) hıza kadar kendisi uyguluyordu ve sistemin çalışması için şerit çizgilerinin aracın kameraları tarafından bariz bir şekilde görülebilmesi şarttı.

S90’da standart olarak sunulacak ikinci jenerasyon Pilot Assist ise ilk jenerasyonun aksine otonom sürüş için önde giden bir aracı takip etmeye ihtiyaç duymayacak, ve bu işlevi 80 mph(128 km/s) hıza kadar yerine getirebilecek. Volvo’ya göre bu otomobil ABD’de standart otonom teknolojiyle sunulan ilk otomobil olacak. S90 ve ikinci nesil Pilot Assist, Volvo’nun trafikte ölüm ve ciddi yaralanmaları azaltmaya yönelik projesi Vision 2020’nin bir parçası.

Volvo, S90’ın ABD tanıtımını önümüzdeki hafta 2016 NAIAS’da(Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı) yapacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Yıl: 2035 , Yer: Dünya
    VOLVO
    İlk insansız uçan Volvo yapıldı.Volvo’nun hava trafiğinde ölüm ve ciddi yaralanmaları azaltmaya yönelik projesi olan Vision 2035’nin bir parçası.
    Volvo, ABD tanıtımını önümüzdeki hafta 2035 NAIAS’da(Kuzey Amerika Uluslararası Uçan Otomobil Fuarı) yapacak.
    PEK YAKINDA …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu