Sizden Gelenler

OTOPARK.com Ankaralı Editörler | Yanlama Şenlikleri




Ankara’da kar yağışıyla beraber trafiğe kapalı bir alanda buluşan editörler, karın tadını çıkardı. Çekimler hiç bir hazırlık olmaksızın o an telefonlarla yapıldı (hatta telefonların şarjı bile azdı, çoğu zaman flaşlı çekim yapılamadı). Bu amatör çekimleri Editör Deneme Grubumuz’dan Özgür Güneş sizler için montajladı. Keyifli seyirler.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

31 Yorum

    1. 4 tekerlekten çekiş sistemi denildiğinde önler çekiş, arkalar itiş diye itiraz ediyor musunuz? 2 çekiş + 2 itişli araç mı diyorsunuz ? Diyelim ki yanlış bir tabir (değil ancak farz edelim) videoda buna mı takıldınız?

    2. Önden çeker, arkadan çeker yada dört çeker. Burada “çekiş” kelimesi “tahrik” anlamında kullanılmaktadır. İtmek-çekmek olarak yön bildiren bir ifadeye gerek yok.

      1. Sayın alfistigiu, bu konuda polemiğe girmeye gerek yok. Dilimize yerleştiği ve o şekilde kullanıldığı için arkadan itiş kelimesi de kullanılabilir, ben şahsen buna karşı değilim ve kimseyi de kullandı diye yanlış yaptı diye suçlamam. Ama duruma fiziksel olarak yaklaştığınızda motorun itiş gücü şeklinde bir tarif yapılamaz, motor tahrik gücüyle anılır. Çekiş kelimesini TDK\’da aratırsanız örnek cümle olarak -Benim arabanın çekişi çok iyi.- cümlesini görürsünüz, yani çekiş kelimesi Türkçe\’de tahrik anlamında da kullanılmaktadır. Sonuç olarak arkadan çekiş kelimesi yanlış değildir, bu durum Türkçe\’de yerleşik kullanımından dolayı arkadan itiş kelimesinin yanlış olduğu anlamına da gelmez. Anlattıklarım size yine hikaye olarak gelecekse lütfen üstünüze alınmayın, arkadan itiş sizin için dogru olsun ama sadece arkadan çekiş kelimesine de çok büyük bir hataymış gibi yaklaşmanıza gerek yok.

  1. Yanlış anlaşılmasında ben biraz daha sinan koç yanları bekliyordum , bu biraz çember keyfine benzemiş 🙂

  2. Karda herkes yanlar Ankaralı editörlerimiz. Sen İstanbulluları güneşte bir gör 😀

    1. Aslında yanladı, en azından yanlamaya çalıştı. İlk denemesinde başka bir araç tarafından biçiliyordu. İkinci denemesinde alan hafif eğimli olduğundan ve araçta yaz lastikleri olduğundan pistin içinde kaldı, kurtarmak için yarım saat uğraştık :). Nihayetinde alan eğimli olduğu için yaz lastikleriyle araç tutunamadığından kenarda iç geçirerek yatışa geçti :). Hazırlıklı gitmediğimiz için bu yaşananları kayda alamadık maalesef.

  3. Ankara’dan bahsedilmişken buluşma ne zaman olacak acaba? Bir de kullanılan arabaların beygirleri torkları ve hangi çekiş sistemine sahip olduklarını belirtebilir misiniz?

    1. Mitsubishi Lancer: 2009 1.5 109 HP 143 nm önden çekiş 0-100 11.6 sn
      BMW 118i: 2013 1.6 170 hp 250nm arkadan çekiş 0-100 7.4 sn
      VW Bora V5: 1999 2.3 V5 150 hp 210 nm önden çekiş 0-100 8.9 sn
      Seat Leon FR: 2015 1.4 tsi 140 hp 250nm önden çekiş 0-100 8.2 sn

    1. Sayın cemtokhay, bazı sebeplerden ötürü adres bildirimi yapmamanızı rica ediyorum, bu hususta affınıza sığınarak yorumunuzu düzenledim. İlginiz için teşekkürler.

  4. 4:42’deki subaru benim herhalde 🙂 kırmızı forester ise.
    tanışmak isterim arkadaşlar 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu