Haberler

Porsche 911 Turbo için karbon fiber gövde




Rus modifiye firması TOPCAR, Porsche 911 Turbo için üreteceği karbon fiber gövdeyi tanıttı.

Her gramın önem arz ettiği süper spor otomobil dünyasında, üreticilerin çabaları bazı kullanıcılara yeterli gelmiyor. Buna örnek olarak, TOPCAR firmasının Porsche 911 Turbo ve 911 Turbo S için özel olarak üreteceği gövde verilebilir. Hazırlanan “Stinger GTR” paketi, vakumla şekillendirme teknolojisi kullanılarak üretilen 30 karbon fiber parçadan oluşuyor.

Firma, karbon fiber paketinin aracı ne kadar hafifleteceği hakkında bilgi vermese de bu rakamın 100 kg civarında olacağı tahmin ediliyor. 911 Turbo’nun 1595 kg, 911 Turbo S’in ise 1600 kg olduğunu hatırlatırsak bu paketin ne kadar etkili olacağını anlamak zor olmasa gerek.

TOPCAR, Mart ayının başında Cenevre Motor Şov’unda karbon fiber gövdesinin gösterimini yapacak. Ayrıca firma dağıtıma başlamadan önce parçaların birbirleriyle uyumunu kontrol edecek.

Ulaş Uluçay

19 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği öğrencisiyim. Babam sağ olsun kendimi bildim bileli Ford tutkunuyum. Otoparkla tanışmam da babamın arabasını perte çıkardıktan sonra oldu. :)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu