FeaturedHaberler

Renault hisseleri değer kaybediyor




Renault firmasının dizel emisyon skandalına karıştığı ile ilgili iddialar Dünya otomotiv endüstrisinin yeni skandalı olmaya aday.

Alınan bilgilere göre Fransız Ekonomi Bakanlığı’na bağlı sahtekarlık ve dolandırıcılıkla mücadele şubesi müfettişleri, Renault firmasının motor test ve onay işlemlerini yapan ofislere ziyarette bulundu. Bunun üzerine aynı VW grubu’nun yaptığı gibi bir dizel skandalı şüpheleri uyandı.

Geçtiğimiz hafta Fransız sahtekarlıkla mücadele müfettişleri Renault’un bazı bilgisayarlarına el koyduğu da gelen bilgiler arasında yer almıştı.

Bu haberlerin yayılmasının ardından, Renault hisseleri %16 düşerek 72 Euro seviyelerine geriledi. Hatta aynı gün düşüş %20’lere kadar artarak, 2008’den bu yana en düşük değeri gördü. Yeni bir skandalın çıkacağı spekülasyonları da diğer Avrupalı üreticilerin hisselerinde düşüşe sebep oldu. Sırayla gidersek Peugeot %6.8, BMW %4.6, Daimler- yani Mercedes- %5.7, VW %4.4, FCA-Fiat-Chrysler ise %7.8 değer kaybı yaşadı.

Bu arada hisse senedi fiyatlarının gün içinde sürekli değişen ve çok değişken bir yapıya sahip olduklarını bilmekte fayda var.

Mehmet Dağ

Toros Üniversitesi'nde İngilizce işletme okuyan bir otomobil ve motosiklet tutkunuyum. 2 yıl önce tanışmış olduğum otopark ailesine , şuan hizmet etmek benim için ayrı bir zevk.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Şaşırdım kimse üşüşmemiş. Konu Renault olunca…İnsan böyle durumlarda art niyet aramıyor değil. Hani nerede hile yapan kim olursa olsun göz yummayız diyen kitle? Espace 1.6 dci da 25 kat fazla azot oksit salınımı ortaya çıktı. Renaultda hile çıkacak diye göbek atmıyorum (o zamanda demiştim her markada skandallar olabilir diye)ama vag grubu haberleri çıktığında yorum şelalesi oluşturan kitle nerede bunu merak ediyorum.

    1. Bence her üretici yapıyor bu hileyi ancak siyasi sebeplerden dolayı bazı ülkeler bazı ülkelerin araçlarını didikliyor

    2. Burda hile filan söz konusu değil.Sadece bir iddia ortaya atıldı ve bu yüzden hisseleri düştü, yanlışım varsa düzeltin.Espace 1,6 DCİ hakkında,onuda ortaya atan kuruluş pek güvenilir değil ve daha önce Opel hakkında iddalarda bulunmuş ve haksız çıkmıştır.

      1. Bende hile yapıyor demedim. Espace de böyle bir şey çıktı diğer 1.5 dcilarda sıkıntı cıkmadı. Sadece şu haber makalesinin başlığı vag olsa burası yorum cümbüşü olurdu(idda bile olsa) buna dikkat çekmek istedim. Zaten vw nide patlatan oyle yuzyıllardır emisyonları test eden bir kuruluş değilde abd de bugune kdr duymadıgmz insanlardı..

    3. ortada kesin bir suç yok yaptığı kesinleşsin vw e ne dediysem aynısını renault a da söylerim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu