Haberler

Rolls Royce yeni alüminyum platformunu teste başladı




Rolls-Royce, casus fotoğrafçıları yormak istemedi ve yeni şasi test prototipini resmi olarak paylaştı.

Bir Phantom gövdesi altında gizlenen “test mule”, Rolls-Royce’un 2018 yılından itibaren tanıtacağı tüm yeni modellerin temelinde yer alacak yepyeni alüminyum kafes mimarisini test etmek için kullanılacak.

Test aşamasına çoktan başladığı belirtilen prototip, Rolls-Royce’un söylediğine göre dünyanın pek çok farklı yerinde halka açık yollarda test edilecek. Test aşamasının ilk etabında yeni mimarinin markanın ünlü “uçan halı hissi”ni yansıtıp yansıtamadığından emin olunacak ve zorlu hava koşullarına karşı dayanıklılığı ölçülecek.

Rolls-Royce yeni platformu hakkında daha fazla detayı basınla paylaşmaktan kaçındı. İlk kez 2015 yılının başında duyrulan platformun en önemli özelliklerinden birisi de markanın tarihindeki ilk crossover modelin altında yer alacak olması. Üreticinin en büyük rakibi Bentley’in Bentayga modeliyle dişe diş bir rekabete girecek bu modelin Cullinan ismiyle satışa çıkacağı söyleniyor.

Modelin teknik detayları hakkında konuşmak için henüz çok erken olsa da son raporlara göre crossover, 6.75 litrelik V12 motordan güç alacak. Söylentiler arasında BMW X7 ile ortak parça kullanılacağı iddiaları da mevcut.

Rolls-Royce CEO’su Torsten Müller-Ötvös, yapılan basın açıklamasında “bu yeni saf lüks mimari, markamızın geleceği için dikkate değer bir yatırımı yansıtıyor” ifadelerini kullandı ve platformun şirkenin “lüks yolculuğu”ndaki sıradaki adım olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Haber için teşekkür ederim. Phantom çok hoş bir araç videolarından gördüğüm kadarıyla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu