Haberler

Sahibinden satılık: GTA Spano




Otomobil ve hız tutkusunun beyaz perdedeki yorumu olan Need for Speed filminin İspanyol aktörü GTA Spano, astronomik bir rakamla satışa çıkarılıyor.

Lüks ve hızlı otomobil segmentinde henüz bilinmeyen bir marka tercihini handikap sayarsak, İspanyol üretici Spania GTA’in ellerinden çıkan Spano’yu satın almak, muadillerine göre ilginç ve riskli bir seçim olabilir. Öyle ki filmde rol alan otomobilin sarı renkli örneği tam 1.62 milyon dolar gibi dudak uçuklatan bir fiyat etiketine sahip. Fakat bu ciddi meblağ karşılığında 0’dan 100 km/s’e sadece 2.9 saniyede çıkabilen ve saatte 370 kilometre hızlara ulaşabilen gerçek bir “Hypercar”a sahip olunacağı da kesin.

Bahsedilen destansı performansını 8.0 litrelik V10 biturbo motorundan alan Spano’da 925 beygir ve 1.220 Nm tork, 7 ileri otomatik bir şanzıman ile sürücüsüne eşlik ediyor. Bu muazzam değerler filmde yan yana görüldüğü otomobillerin McLaren P1, Lamborghini Sesto elemento ve Bugatti Veyron olduğunu düşündüğümüzde, oldukça kararında gibi duruyor.

Geçtiğimiz yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda modelin karbon monokok bir şaside taşınan geliştirilmiş motorlu ve 7 ileri sıralı şanzımanlı versiyonu tanıtılmıştı.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Adamlar iki karbon fiber , sağdan soldan alınma bir motor. iki pc yazılımı, almanlardan alınmış bir şanzıman.

    Arabayı 2 filme sok, 3 tur at, tek bir tane üret. Sonra fiyatının %90 nı ego olsun.

    Kimsede yok bende var demek için 100 binlik tenekeye 1,9 milyon öde. Enayi araplar aranıyor.

    1. Vay be mantığa bak.

      Pagani motorunu dışarıdan alıyor, aktarma organları yine bunlarla ilgili yazılımda dışarıdan. Frenler dışarıdan. Ama adamlar işin temel mühendisliğini atıyor, rekorları alt üst ediyor.. Önemli olan şasiyi üretmek. Önemli olan o şasinin üstüne bağladığın fiberlerin ürettiği downforce ya da aerodinamik başarım. Bugün pek çok mühendislik garajı bu şekilde inanılmaz araçlar üretiyor. Radical örneği mesela.. Yine en basitinden Koenigsegg ilk defa hız rekoru kırdığında üzerinde Ford motoru vardı.. 925 beygir – 1220 NM tork. Bu değerler üzerinde yürüyor o şasi.. Kolay mı ? 100.000 dolarlık teneke öyle mi ? Çok komik cidden çok komik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu