Haberler

Sıkıcı motorlardan eğlenceli makinalara




ariel-atomAriel Atom 3S

Ariel Atom’lar hepinizin bildiği gibi hızlı, hatta çok hızlı otomobiller. Hafif yapısının bunda büyük payı var ancak hızlı olmak için motora da ihtiyaç var. Ariel Atom 3S ise motorunu Honda Civic Si ile paylaşıyor. Civic’teki motorun turbolu halini kullanan Atom 3S, 365 HP güce sahip.

 

caterham-7

Caterham 7

Caterham 7, aynı isimli Lotus efsanesinin bir devamı ve tasarımı; küçük, hafif, basit ve hızlı olmasıyla efsaneleşmiş bir otomobil. 0’dan 100’e 3 saniyenin altında çıkabilen bir otomobilde özel, ilgi çekici bir motor olacağını düşünebilirsiniz ancak 7’nin kaputunun altında bir Ford Duratec bulunuyor.

 

ktm-x-bow

KTM X-Bow

Ürettiği offroad motorlarıyla ünlü KTM, 2008’de 4 tekerlekle pistlere ve caddelere inmeye karar vererek X-Bow’u üretti. Ariel veya Caterham tarafından sunulan bazı alternatifleri kadar güçlü olmasa da X-Bow, 0-100 hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlayabiliyor. Bu otomobilin motoru ise Audi’den alınan 4 silindirli 2.0 TFSI.

 

lotus-evora

Lotus Evora

Lotus Evora, Elise ve Exige’den sonra daha fazla müşteriye ulaşmak için onlardan daha rafine ve günlük kullanıma daha uygun bir model olarak üretildi. Evora 400 ise üretilmiş en hızlı ve en güçlü Lotus, aynı zamanda en güzel sese sahip olan model olduğu da söylenebilir. Bu “en”lerin üstüne otomobilin motorunu Toyota Camry ile paylaştığını öğrenmek de insana garip gelebiliyor.

 

morgan-aero-8

Morgan Aero 8

Morgan otomobilleri tasarımlarıyla geçmişe göndermeler yaparken, mekanik aksamlarında modernliğini koruyor. Aero 8’in göz alıcı bir tasarımı olsa da, kaputunun altında BMW 7 Serisi’nden X5’e pek çok modelde kullanılan bir V8 bulunuyor.

 

noble-m600

Noble M600

Noble modellerinin teknik olarak “kit car” sayılmaları, markayı bilmeyenlerde negatif bir etki oluşturuyor. Otomobillerin İngiltere’deki ufak bir üreticiden çıkmasının da bu durumu pek iyileştirdiği söylenemez ancak Noble M600, onu kullanan herkesin beğenisini toplamayı başarıyor. Bu kadar güçlü ve hızlı bir otomobilde Volvo XC90 ve S80’e güç veren V8 motor kullanılmış.

 

pagani-zonda

Pagani Zonda

Bir otomobilin nasıl bir sanat eseri olabileceğini anlamak istiyorsanız Pagani Zonda’ya bakmanız yeterli. Otomobilin yaratılış amacı hızlı gitmek, ancak en küçük detayına kadar güzel gözükmesi için tasarlanmış gibi. Pagani, kendi motorlarını üretmek yerine Mercedes’in S ve SL gibi modellerinde kullandığı M120 motorun AMG tarafından modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanıyor.

 

panoz-esperante

Panoz Esperante

Georgia eyaletindeki Braselton’ı hiç duymamış olmanız muhtemel ve çok normal çünkü burası Atlanta’nın kuzeyinde, çok az insanın yaşadığı ufak bir kasaba. Ancak Braselton’ı biraz olsun ünlü yapan iki şey var: Road America pisti ve Panoz Esperante. Braselton’da üretilen Esperante’ler, güçlerini Ford Mustang’lerde kullanılan V8’den alıyor.

 

spyker-c8

Spyker C8

Sanat eseri gibi bir otomobil arıyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz Zonda’yı tasarım konusunda çok geride bırakacak bir otomobil Spyker C8. Vites topuzuna ufak bir bakış attığınızda bile, C8’in tasarımının işlevsellikten çok görsellik odaklı olduğunu anlayabilirsiniz. Bu kadar özel bir otomobilin kaputunun altında da el yapımı bir V12 gibi özel bir şeyler bekliyorsunuz, ancak otomobile Audi’den alınan bir V8 güç veriyor.

wiesmann-mf3Wiesmann MF3

Güçlü bir Alman spor otomobilinin klasik bir İngiliz roadster’ıyla birleşimi olan Wiesmann, dışarıdan baktığınızda 60’lardan kalan bir otomobilden farksız ancak motorlar BMW’den bir sıralı altı ve V8.

 

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu