Haberler

Sonunda belli oldu




Hepimizin bildiği üzere 30 Kasım 2013’de Paul Walker üzücü bir şekilde aramızdan ayrıldı. Paul Walker’ın kızı Meadow Walker, kazadan Porsche’yi sorumlu tutmuş, kaza olduğunda aslında Paul Walker’ın yaşadığını ve araçtaki hata yüzünden çıkan yangın sonucu acı bir şekilde öldüğü için dava açmıştı. Porsche bu duruma itiraz edip sürücü koltuğundaki Roger Rodas’ı suçlamıştır. Gelen cevap ise araç ile ilgili bir sorun olmadığı, aşırı hızlı gitmelerinin sonucu Paul Walker’ın hayatını kaybettiği yönünde. Araştırmalar sonucu kaza gerçekleştiğinde 160-170 km/s hızla gidiyorlardı ve o güzergahtaki yasal sınır 70 km/s idi. Yinede Walker’ın kızı davanın peşini bırakmayacak gibi duruyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. 160-170 o araç için hiçbir şey. Nasıl olurda oraya girer anlamıyorum? Lastiği patlasa bile o hızda kurtarabilecek bir araç o ayrıca run flatdir muhtmelen. Buyuk ihtimal sürücünün dalgınlığı veya bayılması gibi birşey oldu.

    1. 160 ile ağaca toma ile bile girsen ölürsün izlediğiniz ncap testleri 60 kmh ile yapılıyor

      1. Hocam tam okumamışsın yorumu. 160 la ağaca girmekten bahsetmedim ben. Testlerin 56 km/h ileden başlanarak 72 km/h arası yapıldığını ve 60 ile yapılanın sonuc olarak alındığını elbette biliyorum. Ben 160 ile giderken nasıl kontrolunu kaybedip ağaca tosladığını anlamıyorum Sürücü hatası olmasından başka bir şey olamaz. Ben kendi aracımda bile giderken (leon fr) 140 la giderken diğer standart aile otomobillerine bindiğimdeki 90 la gidiyo gibi hissediyorum. Yani araç hızı hissetirmiyor. Benim bahsediğim olayda bu. Bu aracın 160 gibi bir hızı hiç hissettirmemesi gerek. Yani tüm kontrol o hızlarda sürücüde..

        1. Bilmiyorum ne kadarlık bir sürüş tecrüben var fakat altındaki leon fr öyle ahım şahım yol tutan bir araç değil. Ayrıca hatırladığım kadarıyla da arka torsiyon çubuğu var bağımsız süspansiyon yerine. Neyse konuya gelecek olursak o şehir içi yollarında kavşakların birbirine yakınlığı, yolların genişliği, ağaçlar, evler ,kaldırımlar vs bir çok nesne ve etken var. 170km/h hızı geç 100km/h bile araç bir şekilde kontrolden çıkarsa sen kontra vereyim aracı toparlayayım gazı azaltayım vs diye düşünürken çoktan gömmüş olursun herhangi bir yere.

          1. Gene yanlış yorum okumalar… Şu yorumlarımı düzgün okuyun artık. Ben altyapıdan bahsetmiyorum… Aracın hız hissiyatından bahsediyorum. Bunun yol tutmayla ne alakası var.

            1. Carrera GT, son safkan araçlardandır bilindiği gibi. Manuel, çekiş kontrol sistemleri çok sınırlı ve hatta yok sayılabilecek seviyede bir otomobil ve ciddi pilotaj ister. Bugün bir Porsche, Lambo, Ferrari fark etmez belli kısıtlamalar altında tecrübesi olmayan kişiler bile yürütebilir. Fakat Carrera GT ciddi anlamda tecrübe ister. Kısaca hata affetmeyecek bir arabadır yani.. Atacağım link 6:20’ye sarın. Bu kaza %95 ihtimalle o şekilde yaşandı. Çünkü kazanın yaşandığı viraja çok benziyor.. Araba en ufak hatada veriyor arkayı, ki normal bir durum. Ne dedik “Ciddi pilotaj.”

              https://www.youtube.com/watch?v=vE_WqdKbTvY

  2. Çarptığı ağaçta çok kalın bir ağaç sayılmaz aslında. 160 170 ile giderken kontrolü kaybedip o ağaca çarptıktan sonra o ağacın hala orda durmasıda ayrı bir konu

  3. 160la giderken o agaca vurup durmamış. savrulmuş en sonunda çarptıgı yer agac. ecel geldikten sonra 50 ile giderken de yapacak bişey yok hala yiyecek ekmeğin varsa 200le on takla atsanda bişey olmaz. ki 70 ile gidecek yerde 160 ile gidiyorsan tankla git tüfekle git bu arabaya 500le gitse bişey olmamalı vs desende nafile kural kuraldır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu