Sizden Gelenler

Toyota Corolla 1.33 Life Test




Can’lı testler giriş seviyesi Toyota Corolla ile devam ediyor.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. Arabanın motorunu 1.2 litrelik golf ile karşılaştırabilir misiniz?İki aracı da kullanmış birisi olarak

    1. Açık söylemeliyim golf turbo beslemeli olduğu icin daha canlı ve istekli ayrıca sakin kullanım ile tüketimi biraz daha düşük. Zaten kağıt üstünde de 1.2 daha önde 0-100 9,9 sn golfte.

    2. aracım 1,2 tsi golf kuzenimde de corolla 1,33 var…golf bariz daha seri kalkıyor, 1,33 yokuş çıkarken ve sollamalarda sıkıntılı özellikle araçta yük ve yolcu varsa…ikisi de hemen hemen aynı yakıyor şehir içi şehirler arası..
      en kötü yönü de 0,33 cc ile 1,6 vergisi ödüyorsunuz(yıllık 623tl-997tl)

  2. Arabanın plakası benim soy adımın harfleri. Sırf plaka için satın almak isterimde para yok ya:)

  3. arkadaşımda da var 1.33 motor tam bir rezalet özellikle yokuş çıkarken lpg li tempraların sizi geçmesini izlemek kadar kötüsü yok. bırakın uzun yolu şehir içi bile berbat ötesi. ne düşünerek çıkartmışlar bu motoru anlam veremiyorum.

    1. Ekonomi amaçlı tasarlanmış, pek bi performans beklentisine cevap veremiyor ne yazık ki. Yorumunuz için teşekkürler.

    2. Ne düşünerek çıkarmışlar söyliyim, buna yakın fiyata alabileceğiniz arabalar fiesta, i20, clio 1.2 85 hp vb. atmosferik motorlu benzinli araçlar. Veya 1.4 benzinli atmosferik araçlar. Şahsi düşüncem saydığım araçlardan almak yerine 1.33 auris almayı tercih ederim, bagaj isteyen corolla alır. Lpg’li tempranın beni geçmesi de bende herhangi bir ezikliğe yol açmaz.

      1. buna yakın fiyata alınabılecek bundan 10 kat kalıtelı araba var. skoda octavia var 1.2 tsi 59000 tl pazarlıkla cok rahat 56-57 e alınır. donanım olarak ta toyota dan cok daha doludur. bombos bir arabaya 55.000 tl verilmez verilmemeli. atmosferik dönemi bitti. bende fiesta 1.0 ecoboost powershift var fiyatına göre bütün b sınıfına her yönüyle fark atıyor.hatta coğu c sınıfına bile. ayrıca yakıt tasarrufu yaptığıda yok ben şehir içinde 7 şehir dışında 5 yakıyorum. 0-100 10 saniye olan bi araba için mükemmel. teknolojik arabalara yönelin artık devir değişti.

  4. 6.9 tüketim muhteşem bence şehir içi için. Benim Clio 1.2 75hp 7.5 ile geziyorum yine Adana şehir içi

      1. İki farklı kullanıcının farklı güzergahlarda elde ettikleri tüketimleri karşılaştırmak doğru değil. Ankara şehir içinde eşimin 7.2 litre ortalama tutturduğu araçla ben 5.1 litre ortalamayı gördüm. Çünkü güzergahlarımız çok farklı, aynı güzergahta ben kullanınca da 7.2 civarında bir ortalama oluyordu.
        Bununla birlikte kullanım alışkanlıkları da çok önemli, ışıklara 50 metre kala gaza basan adamla makul kullanan bir adamın tüketimi arasında dağlar kadar fark olabiliyor.

  5. toyota ve honda ellerinde kalan atmosferik motorları bitirdiler bu yıl ikisi de turbo benzinli ve 1,6 dizellere geçiyorlar…en akıllısını nissan yaptı 2008 yılında renaulttan 1,5 dizel motor aldı ve 2013 de 1,2 turbo benzinli aracı sürdü piyasaya…

    1. Bu halka yaradı, b sınıfı parasına c sedan araç aldılar, ayrıca LPG tam uyumu ile ileride ikinci elde kar getireceği düşüncesindeyim, hatırlarsanız golf 6 hitler motor trendline 36 bin liradan satılmıştı sıfır km, şimdi 45 ten aşağı isteyen yok ve hala satılıyor.

  6. her şey beklentiyle ilgili. kimi araç iyi yürüsün der gerisine aldırmaz. kimi az yaksın der, kimi geniş olsun, kimi donanım arar. ama şu kesin 50-55 bin liraya corolla alıyorsun, motor abartıldığı gibi kötü de değil.evet özellikle dik rampalarda devir ve çekiş sorunlarıyla karşılaşmak can sıkıcı olur. ama genelde şehir içi kullanan, düz bir şehirde yaşayan biri için de öyle berbat bir motor filan da değil 1.33 toyota motor. benzer motor pek çok araçta kullanılıyor.ne istediğini bile, sakin kullanan, genelde şehir içi kullanan biri için çok ciddi manada çeldirici bir fiyata gayet iyi bir otomobil.

  7. Geçenki test videosunu eleştirmiştim hanımefendinin az konuştuğundan ötürü bu test hakikaten hem öğretici hemde eğlenceli olmuş yorumları okuyup dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Devamını bekliyoruz kolay gelsin 🙂

    1. Ilginize çok teşekkür ederim, elimizden geldiğince yorumlara dikkat etmeye çalışıyoruz, yapıcı yorumlar için ekstra teşekkür ederiz.

  8. Araçlarda önceliğim konfor ve güvenliktir. Performans benim için 2. plandadır. Sakin kullanırım, kimseyle kapışma gibi bir derdim olmaz. Bu açıdan bakınca B segmenti araç fiyatına Corolla 1.33 almak çok mantıklı görünüyor.
    Ama pratikte işler öyle yürümüyor, bugüne kadar 2 kez “bana yeter” diyerek düşük güçlü araç aldım ve iki kez büyük pişmanlık yaşadım. Ne kadar sakin kullanırsanız kullanın, düşük güçlü araç insanı canından bezdirir. Çünkü yüksek güç günlük kullanım da da gerekli; her şeyden önce konfor açısından gerekli. Daha az vites düşürür, daha homojen ve rahat hızlanır. Bunun dışında araçta 4-5 kişi olduğunda aracın çekişi sıkıntıya düşürmez. Yazın klima açmaya korkmazsınız. Ayrıca biraz performans almak için yüksek devir gerekir ki bu durumda da tüketim bir anda belirgin biçimde artar. Dizellerde yüksek tork sayesinde beygir gücü düşük modeller daha kullanışlı oluyor, ancak benzinlilerde çok iyi düşünmek lazım. Çünkü otomobil cep telefonu gibi beğenmediğinde 3-5 kuruş zararla satıp yenilenebilecek bir araç değil… Bu yüzden almışken güçlü bir araç almakta fayda var.
    Aşağıda bir arkadaş yaklaşık aynı paraya 1.2 TSI Octavia önermiş. Bence mantıklı bir öneri.

    1. Performans olması elbette istenir ancak abartıldığı kadar da hantal olduğunu düşünmemekteyim, fiyat göz önüne alınca kabul edilebilir gibi, tabii 0,3 cc için fazla vergi vermek sinirlerinizi yıpratmaz ise.

  9. bu aracı test etmiştim.
    yalıtım namına sıfır.
    plastik kalitesi vasat. özellikle ön kapı içleri ve arka kapı içleri plastikleri farklı. arka kapı içleri geri dönüşüm malzemesi bile bundan daha kaltelidir. eliniz değse bile plastik soyuluyor. tırnak yüzük vs demiyorum bile.
    o yüzden honda civic tercih edildi..

    1. Yalıtım biraz zayıf tabii, ama malzeme kalitesi sınıf ve fiyatına göre bence kabul edilebilir düzeyde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu