Haberler

Toyota, Daihatsu’nun tamamını satın alıyor




Üst üste dördüncü kez en çok satan otomobil üreticisi olan Toyota, başka bir Japon otomobil markası olan Daihatsu’yu satın almak istiyor.

Toyota şuanda Daihatsu’nun %51.2 çoğunluk hissesine sahip. Japon markanın Daihatsu’nun kalan %48.8’lik hissesi için 3.2 milyar dolarlık bir parayı gözden çıkardığı söyleniyor. Toyota’nın Suzuki’yi satın alma planlarına ait iddialar ise böylece yalanlanmış oldu.

Toyota bu satın alma işlemi tamamlandığında Daihatsu’yu gençleştirme operasyonuna dahil etmeyi düşünüyor. İddialara göre Daihatsu’nun tamamını almak isteyen Toyota, bu markayı Renault-Dacia örneği gibi düşük maliyetli bir alt marka statüsüne sokabilir. Hatırlanacağı üzere Lexus da Toyota’nın premium seviyedeki markası olarak yer alıyor.

Toyota ile Daihatsu arasındaki işbirliği 1967 yılında başladı, fakat Toyota’nın çoğunluk hisseyi eline alması 1998 yılında gerçekleşti. Satış rakamları bazında 2015’te %13,3 düşüş yaşayan Daihatsu dünya genelinde 10.150.000 adetlik satış yaparak %0,8’lik genel satış payına geriledi. Toyota ise üst üste dördüncü yıl en çok satan üretici unvanını elinde tutmayı başardı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. acaba türkiyede daihatsu yedek parçaları, servisleri yeniden yaygınlaşır mı? çünkü iki üç sene evvel daihatsu servisleri bile çekildi ülkeden. Yedek parçasını bulmak da sıkıntıya girdi. Toyota ile birlikte Türkiyede servis imkanı artarsa daihatsunun çok iyi olur

  2. 2005 model daihatsu sirion arabam vardı 3 ay önce sattım bu 10 sene içinde bir kere su devirdaim pompam değişti standart bakımların haricinde hiç bir masraf çıkarmadı 1.3 motor 102 beygir 7500 devir çeviren 1. viteste 60 km 2. viteste 105 km ye 8.9saniyede çıkan ,çok atik bi arabadır.yakıtı benim arabada lpg vardı 20 tl ye şehir içinde rahatça 100 km yol gider şehir dışı 15-16 tl.donanım elektirikli sunroof 4 cam otomatik klima abs deri koltuk 2 airbag çelik jant vs… fabrika çıkışı. bukadar şeyi bu arabayı bilmeyen çok kişi var diye yazmak istedim keşke fotoğrafda koyabilsem çünkü arabanın dışıda çok güzel bu arabayı 18-24 bin tl aralığında alabilirsiniz ve tam otomatik de var yedek parça sıkıntısı yok servislerden istediğiniz parçayı temin edebiliyorsunuz umarım daihatsu türkiyeye tekrar gelir.

    1. Bende de 2004 modeli vardı. Kesinlikle katılıyorum. Çok da özlüyorum kendisini…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu