Haberler

Ultra lüks SUV Rolls-Royce Cullinan doğrulandı




Eşsiz el yapımı işçiliği, üst düzey kaliteli malzemeler, isteğe göre açılıp kapanabilen amblem ve ters açılan kapılar. Evet Rolls Royce’dan bahsediyoruz. Yıllarca adını ultra lüks otomobillerle duyuran firma farklı bir kulvarda savaş vermeye hazılanıyor.

Rolls Royce’un Cullinan adını vereceği SUV, şu günlerde paranın satın alabileceği en pahalı SUV olan Bentley Bentayga’ya rakip olacak (İsmi çok cool; Bentayga!). Daha önce Bentley Bentayga hakkında haber yapmıştık. Haberimizi okumayanlar, buradan göz atabilirsiniz.

Cullinan’ın, BMW’nin yeni üreteceği X7 modeliyle aynı alt yapıyı kullanması bekleniyor. Rolls Royce Phantom ile aynı uzunlukta olacak ve Cullinan’ın kalbinde koca bir V12 atacak.

Ayrıca şirketin patronu Torsten Muller yeni bir süspansiyon üzerinde çalıştıklarını ve bu süspansiyonun bir “sihirli halı” etkisi yaratacağını dile getirdi. Yani yolla olan bağlantınız sıfıra inecek ve uçuyormuş gibi hissedeceksiniz.

wcf-rolls-royce-cullinan-suv-render-rolls-royce-cullinan-render
RM Design tarafından araç hakkında çıkan spekülasyonlara göre hazırlanan render çalışması…

Cullinan, 327.000 Dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacak. Her yıl yaklaşık 1000 adet üretilmesi beklenen SUV’nin 2018 yılında yollara çıkması bekleniyor. Model her ne kadar geliştirme aşamasında olsa da RR Phantom Series II’nin gövdesine sahip olacağı gelen spekülasyonlar arasında.

Her ne kadar off road’luk bir SUV olmayacak olsa da Cullinan’da dört tekerden çekiş sistemi ve çeşitli off road yetenekleri de olacak. Ultra lüks tasarımı ve eşsiz yetenekleri olan Cullinan için Rolls Royce haberleşme yöneticisi James Warren “Güzel, lüks ve aşık olunası” yorumunda bulunarak detay vermekten kaçındı.

RM Design şirketi tarafından hazırlanan renderda da göreceğiniz gibi Rolls Royce Cullinan, Bentley Bentayga’yı bir hali zorlayacak gibi gözüküyor. Fakat herkes gibi bizde aracın son halini dört gözle bekliyor olacağız.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Rolls-Royce dünyanın en özel ve seçkin markalarından biridir. Rolls-Royce adına, tarihine, şanına yakışan ultra lüks bir SUV yapacaktır segmentin lideri bellidir bakalım ikincisi kim olacaktır. Rolls-Royce’un yanında Bentayga’nın emsali okunmaz. Mercedes vs. diğerleri yoktur Rolls-Royce vs. diğerleri vardır..

    1. Rolls-Royce dünyanın en köklü ve en prestijli markalarından biri. Rolls-Royce yeni SUV modeliyle Bentayga’yı tahtından ederek liderliğine yerleşecektir. Rolls-Royce’un SUV’unu sabırsızlıkla bekliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu