Haberler

Yeni 3008’de crossover esintileri




İkinci nesil 3008, bu yılın sonunda gerçekleştirilecek olan lansmana aylar kala, zorlu kış koşullarında test edilirken casus fotoğrafçılara yakalandı.

Gelen her yeni fotoğrafta daha çok MPV’ye benzediği gözlerden kaçmayan yeni 3008 halen geliştirilmeye devam ediyor. Büyük bir olasılıkla yüksek sürüş pozisyonundan ödün vermeyecek olan model, crossover kimliğini boyut ve aerodinami gibi diğer niteliklerde öne çıkaracak.

Gün geçtikçe daha alçak sürüş pozisyonu isteyen kullanıcılara karşın, 3008’in ana pazarının Çin olduğu düşünüldüğünde, modelin crossover’a dönüşümü oldukça mantıklı bir hareket olarak akıllarda yer alıyor.

Büyük değişimler göstermesi beklenen yeni 3008, oldukça verimli olan 3 ve 4 silindirli turbo beslemeli motorlarla kullanıcılarına sunulacak. Standart halinde önden çekişli olarak sunulması beklenen modelin, kullanıcıların isteğine bağlı olarak 4 tekerlekten çekiş sistemiyle de sipariş edilebileceği hususuna kesin gözüyle bakılıyor.

Kesin olarak alınan bilgiler arasında eski 3008 de kullanılan ‘Hybrid4’ isimli bu dizel-elektrikli hibrid sisteminin yeni 3008’de kullanmayacağı bilgisi altı çizili bir şekilde yer alıyor.

Buna karşın modelin tanıtım tarihiyle ilgili soru işaretlerinin bulunduğu yeni 3008, en iyi ihtimalle Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda veya diğer bir seçenek olan Ekim ayındaki Paris Motor Show’da, Peugeot tarafından kullanıcılarına sunulacak.

Not: Hybrid4 bir önceki jenerasyon 3008’de yer alıp, ülkemizde satılmamıştır.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Peugeot arkaya güçmü vericek, bi 4007 modeli 4 çekerdi oda outlander ın kardeşi idi.Saçma bi şekildek şaft tünelini oraya koyan ama tarihinde arkadan itiş veya 4 çeker araba yapmamış bi markadan böyle bi açıklama gerçekten sevindirici

  2. Dizel hibrit gelseydi burda yok satardı tabiki motor hacmi 1.6 ve altıysa. Bu arada şok geçirdim peugeot ve dizel hybrid. AMAN TANRIM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu