FeaturedHaberler

Yeni A4 Allroad tanıtıldı




Audi, Detroit’te A4 Allroad Quattro modelini tanıttı. Yeni A4 Sedan ve A4 Avant’ın çoktan tanıtılıp piyasaya çıkmış olması sebebiyle Allroad’un tanıtılması pek de sürpriz olmadı. Otomobildeki değişiklikler, bundan önceki Allroad’lardan alışkın olduğumuz tipte: 34 mm yükseltilmiş süspansiyon, plastik gövde genişletmeleri ve standart olarak sunulan Quattro dört çeker sistemi.

Otomobilin tasarımına baktığımızda, 17 inçlik standart jantlar veya opsiyonel 19 inçlik jantlar görülebiliyor. Bunların dışında tamponlarda, çamurluklarda ve marşpiyelde kullanılan siyah plastik eklentiler, gümüş tavan barları, yeniden tasarlanan tamponlar ve öne eklenen difüzör de Allroad’u farklı kılan detaylardan.

Allroad’da 150 ile 272 HP arasında değişen güçlere sahip 5 dizel ve bir benzinli motor sunulacak. 3 adet şanzıman seçeneğine sahip olan otomobil; 6 ileri manuel, yeni 7 ileri S-tronic veya yenilenmiş 8 ileri tiptronic ile alınabiliyor.

Yeni A4 Allroad Quattro’da Audi Drive Select’in off-road modu eklenmiş yeni bir versiyonu da bulunuyor. Drive Select, halihazırda bulunan comfort, auto, dynamic, efficiency ve individual modlarıyla toplamda 6 moda sahip. Sürüş modlarının yanısıra otomobilin ön ve arka süspansiyon geometrisinde de standart Avant’a göre köklü değişiklikler mevcut.

Modelde diğer Audi’lerde de gördüğümüz sürüş yardımcıları ve güvenlik sistemleri sunuluyor. Bunların arasında çıkış asistanı (kapılar açıldığında arkadan gelen bir araç olduğunu belirtiyor), dur-kalk özellikli adaptif cruise control ve MMI kumandalarıyla kontrol edilen ve römork manevralarını kolaylaştıran “trailer maneuver assist” bulunuyor.

İkinci jenerasyon A4 Allroad Quattro, bu yaz Avrupa’da 44750 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. ya sen koskoca audi sin sadelik tasarım iyi hoşta o ön konsol passattan ctrl+c ctrl+v yapmışlar direk.

    1. Ön konsolun Passat’la tek benzerliği orta bölüm ve en sağdaki havalandırma ızgaraları arası çizginin devam ettirilmesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu