Haberler

Yeni BMW X3 M 500 HP ile gelebilir




Yeni nesil BMW X3’ün güçlü M versiyonunun raporu Focus.de tarafından bu hafta içinde yayınlandı. G01 kasa kodlu yeni X3’ün bu yıl bitmeden piyasaya çıkması planlanıyor. Avrupa’daki testlerinde görülen modelin güncel versiyondan daha geniş olduğu görülüyor. Söylentilere göre yeni X3 M’in kalbinde 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli turboşarjlı motor bulunacak ve maksimum 500 HP güç üretecek.

M versiyonuna ilave olarak dikkate alınabilecek rakipler arasında Audi RS Q3 için 3.0 litrelik turbolu 450 HP’lik bir motor hazırlıyor. Buna ek olarak Mercedes – Benz GLE 63 AMG’nin 4.0 litrelik bir V8 ile gelmesi planlanıyor.

Bu da BMW’nin planladığı X3 M’in iki dişli rakiple yüzleşeceği ve yüksek performanslı kompakt crossover sınıfını kızıştıracağı anlamına geliyor. Bunlara ek olarak yeni X3 M’in selefinden 100 kg daha hafif olacağı da söylentiler arasında, buna rağmen BMW, modeli X1’in büyüğü olarak yapmaktan uzak duruyor.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu