FeaturedHaberler

Yeni C3 göz kırpıyor




İkinci neslin tanıtılmasından 7 yıl sonra üçüncü neslini görmeyi beklediğimiz Citroen C3, 2016 yılının ikinci yarısında karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

AlVolante’nin raporuna göre yeni C3’ün 2016 Paris Otomobil Fuarı’na hazır olması bekleniyor. Ancak Citroen konu ile ilgili açıklama yapmamış durumda. Güncel Peugeot 208 platformunu kullanması beklenen aracın, ikinci nesil C3 ile yaklaşık olarak aynı boyutta olması bekleniyor.

C3’e tasarım açısından bakıldığında, C4 Cactus ve C4 Picasso’nun etkisinde şekilleneceği, içinde ise dijital gösterge paneli ve 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip bilgi eğlence sisteminin yer alması bekleniyor.

2016 Citroen C3’ün 82 ve 110 beygir güç üreten 1.2 litrelik benzinli veya 75, 99 ve 120 beygir güç üreten 1.6 litrelik dizel motorlarla donatılacağı, manuel veya otomatik şanzıman seçeneklerinin de sunulacağı öngörülüyor.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 1.6 dizel ve 120 bg motor. Gerçekten şehir faresi olmaya aday. Yürüyen uçak gibi bir şeydi kimse ölmedi. Ben yorum yazamadım o arabaya o motor diye kaldım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu