FeaturedHaberler

Yeni Volvo S90 Detroit’te tanıtıldı




Geçen ay ilk defa internette ortaya çıkan Volvo S90, geçtiğimiz gün başlayan Detroit otomobil fuarında resmen yüzünü gösterdi.

5 kapılı yeni sedan kapılarını geçtiğimiz gün açan Detroit fuarının en iddialı otomobili olarak yerini aldı. Zarif tasarımıyla lüks kullanıcıları cezbedecek olan S90, markanın halihazırda satılan sedanı S80’in yerini alacak. Adaptif cruise control ve geyik algılama sistemi Volvo S90’ı şimdiye kadar üretilmiş en güvenli otomobiller arasına sokuyor. Ayrıca yarı özerk sürüş sistemi de aracın bütün donanımlarında standart olarak sunulacak.

Volvo S90’ın kaputunun altında 410 beygir üreten elektrik motorunun yanı sıra XC90’da da kullanılan 2.0 litrelik 215 beygir gücünde bir turbo dizel motor bulunacak. Hibrit motorun ortaya çıkardığı yüksek güç ile beraber oldukça hızlı olduğu belirtilen araçtan sonra 4 silindirli bu dizel motor kullanılmayacak. Bunun yerine 2019’dan itibaren markanın tüm modellerinde 3 silindirli ve daha güçlü bir hibrit motor kullanılacağı duyuruldu.

Volvo S90 bu yılın içerisinde küresel pazarda satışa sunulacak. Görselleri geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan V90 vagon modelinin ise bu yılın son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. çok iyi ya. Para olacak alcan bunun 2.0 dizel 215 beygirliğini ömür boyu kullanacan…

  2. duvar kagıdımı güncelledim.. 2019 da arabanın garantisi bitiyor.. listeye aldım 🙂

    1. S90’da XC90’daki 225 beygirlik motorun 10 beygir kırpılmış bir versiyonu bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu