Haberler

2016 Toyota Prius Superbowl reklamı




Toyota, Birleşik Devletler’deki düşük yakıt fiyatlarından dolayı beklenen ilgiyi göremeyen 2016 Prius’un cazibesini arttırmak amacıyla, hafta sonundaki Superbowl etkinlikleri sırasında modelin yeni bir reklamını yayınladı.

Yayınlanan yeni fragmanda Toyota, bu reklam serisinde 80’lerin büyüleyici metal müzik tonlarıyla aracın daha pürüzsüz tasarımı ve geliştirilmiş yakıt ekonomisi gibi özelliklerini ön plana çıkararak X jenerasyonunu hedef alacağının ipuçlarını veriyor. “Heck on Wheels” adı verilen reklam, aracın iyileştirilmiş yol tutuş ve çarpışma uyarı sistemini de agresif bir tavırla izleyicilere gösteriyor.

ABD başlangıç fiyatı 24.000$ olan Prius, çevre dostu bir motor-şanzıman kombinasyonuna sahip. 1.8 litre Atkinson çevrimli 4 silindirli benzinli motorun yanında 2 adet elektrikli motora ve elektronik olarak kontrol edilen sürekli değişken şanzımana sahip model toplamda 121 beygir güç üretiyor. Daha önemli veriler ise Birleşik Devletler Çevre Koruma Kurumu’ndan geliyor; 5.6 lt/100km şehir içi, 5.2 lt/100km şehir dışı ve 5.4lt/100km kombine yakıt tüketimi.

Eğer bu değerler kullanıcılar için yeterince ekonomik olmazsa diye Toyota, modelin bir de “Eco” versiyonunu sunuyor. Bu versiyon aerodinamik değişiklikler ile şehit içi tüketimi 5.3lt/100km’ye, şehir dışı tüketimi ise 4.9lt/100km’ye çekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=KxIIi6SVuII

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu