Haberler

1044 beygirlik çılgın Çinli, Cenevre yolcusu




Çin temelli otomotiv AR&GE şirketi Techrules, türbin şarjı teknolojisini kullanan elektrikli süper otomobil konsepti ile Cenevre Otomobil Fuarı’nda şov yapacak.

Şirketin yayınladığı basın bültenine göre, bu yeni teknoloji dinamik performans ve çevresel verimlilik konusunda eşi görülmemiş yenilikler yaparak gelecekteki elektrikli araçların performans ve çevreye etkisi konusunda bir devrim yaratacak.

Aracın dünya prömiyeri için kısa bir süre daha beklemek zorunda olsak da bu süper otomobilin 1044 PS (1030 bhp/768 kW) gibi çılgın bir maksimum güç değerine ek olarak tam 2000 km’lik (1,242 miles) bir menzil sunacağı belirtiliyor. Bize sorarsanız bu rakamların yarısını bile elde etseler yeterli.

Asıl dikkat çekilmesi gereken nokta ise şirketin bütün yolu katederek geleceğin elektrikli otomobillerinden neler beklememiz gerektiğini ortaya koyan bir süper otomobil konsepti üretmesi.

Aracın estetik duruşundan bahsedecek olursak… Açıkçası pek bahsedilecek bir şey yok çünkü yayınlanan ipucu görselinden anlamlı bir sonuç çıkarmak güç. Görseli birbirinden farklı görünen iki gündüz aydınlatmasına göre değerlendirecek olursak, ya iki farklı araca bakıyoruz ya da modelin farları asimetrik tasarlanmış. Hangisi daha mantıklı?

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. bence ikisi de aynı sadece çarşafın duruş şeklinden dolayı yansımadan falan farklı görünüyor

  2. Uzun süredir bekliyorum, jeneratör olarak gaz türbini kullanmak kimin aklına gelcek. 45000 devir atan bir gaz türbinine ufacık jeneratör bağlasan dünyanın elektriğini üretir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu