Haberler

200 hp Elantra’ya ne dersiniz?




Hyundai Motor Amerika CEO’su Dave Zuchowski, Hyundai 2017 Elantra Sport için bazı açıklamalarda bulundu.

Elantra Sport’un özellikle “hız tutkunları” için geliştirildiğini açıklayan Dave Zuchowski, alıştığımız, bildiğimiz Elantra çizgilerinin çok dışına çıkıldığını ve tamamiyle farklı bir araçla karşılaşacağımızı belirtiyor. Gerek ön, gerekse de arka bölümlerinde radikal değişikliklere gidildiğini de sözlerine ekliyor.

Zuchowski bu açıklamaları yaparken, Hyundai Amerika ürün planlama müdürü Brandon Ramirez ise araçla ilgili çok fazla detay vermekten kaçındı. Ramirez, yenilenen Elantra’yı satın almak isteyen müşteri kitlesinde %7-10 arasında “sport” modelini bekleyen bir kesim olduğunu da ifade etti.

Hyundai 2017 Elantra Sport ilk olarak, 4 Kasım 2016’da Las Vegas kentinde düzenlenecek olan “SEMA Auto Show”da tanıtılacak.

Tanıtımı ertelenen Honda Civic Coupe’ye rakip olarak tanıtılacak olan Elantra Sport’ta yüksek performanslı fren sistemleri, 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve 200 hp motor gücüne sahip olan 4 silindirli 1.6 T-GDI motora yer verileceği otomobil medyasının kulağına gelen bazı duyumlar arasında.

Şirketin yaptığı son açıklamaya göre Elantra, Coupe veya Hybrid seçeneklerini ürün gamında sunmayacak. Ülkemizde de şu anda i30 örneğinde olduğu gibi, muhtemelen Elantra donanımlarına bakarken “sport” adında bir paket olacak ve Elantra Sport o pakette yerini alacak.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

      1. Opel ve hondada da var aynısı birde imkansız değil 1.6 200 hp spesifik hacimde litre başına 127 hp alınan dizel var biz N57S

        1. İmkansız değil elbet ama sunacaklarını sanmam yani. Hani o kadar kolay sunsalar 1.6dCi 160 hp motora karşı hemen bir hamle gelirdi. Yoksa elbet daha büyük veya çift turbo ile mümkün o değer.

      2. Alınır necati bey dizel motor blokları döküm blok olduğu için performans enjektörler ve büyük turbo ile mümkün:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu