Haberler

2017 Ford Fusion V6 Sport çukur dinlemiyor




Dünyanın her yerinde yollarda maalesef çukurlar bulunmakta ancak yeni Ford Fusion (bizde Mondeo) kullanıcıları artık bunun için çok da endişe etmeyecek.

Yeni Fusion V6 Sport darbe emişi kontrol edilebilecek ilk Ford modeli olacak. Bu sistem 12 farklı sensörle her 2 milisaniyede bir yolu analiz ederek süspansiyonları ayarlamaya yarıyor. Çukur fark edildiğinde aracın bilgisayarı süspansiyonları sertleştirerek lastiğin çukura daha az girmesini sağlayacak. Bu da lastiğin, jantın ve aracın geri kalanının zarar görmesini önemli ölçüde önlemiş olacak. Videoda da sistemin entegre edildiği aracın çukura koyulan pinpon toplarını ezmeden geçtiği görülüyor.

Yollardaki çukurlar ve tümsekler trafikte başlıca problemlerimiz arasında geliyor. Amerikalı sürücüler de çukur ve tümseklerin araçlarına verdikleri zararlar sebebiyle yılda yaklaşık 3 milyar $ harcıyor. Bu sisteme sahip araçlar, sahiplerini yılda ortalama 300 $ masraf ödemekten kurtaracak.

2017 Ford Fusion V6 Sport Amerika’da önümüzdeki yaz satışa sunulacak; 325 HP güç ve 475 Nm tork üreten 2.7 litrelik biturbo EcoBoost V6 motora sahip olacak. 6 ileri otomatik şanzıman ve dört çeker sistem de standart olarak sunulacak. Ülkemize ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. 5 cm’ye kadar lastiği sabit tutabilen bir sistem. Şimdilik fusion’da satışa sunulacak ama ilerleyen zamanlarda mondeo’da da sunulacak bu sistem.

  2. Citroen’in 260 sene önce yaptığı şeyleri, Mercedes süslüyor “Magic Body Control.” oluyor, bunlar yapıyor değişik bir şey oluyor.. Sonra millet “Ooouuvv.” 70 model Citroen’ler yapıyor bunları.

    1. Hele tarabya kireçburnu yolunda citroen var 25-35cm arası kaldırım var.arabanın yerden yüksekliği belki 10cm bir ucunu kaldırımdan yükseltipde park ediyor.araba neredeyse düm düz.Hiçbir arabada böyle bir şey görmedim.

  3. Hele bizim yollara bi gelsin de görelim. Aklını alırlar o sensörlerin 🙂 Yağmurlu günde çocuk düşse boğulacak çukurlar var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu