Haberler

2017 model Santa Fe yeni yüzüyle Chicago’da




Geçen sene Frankfurt’ta Avrupa pazarı için olan 2016 model makyajlı Santa Fe tanıtılmıştı. Bundan yaklaşık yarım sene sonra Hyundai, ABD pazarı için 2017 model yılı tanıtımına hazır. Ön taraf, ok biçimli farlarla çevrilmiş artık hepten büyüyen radyatör ızgarasıyla beraber taze ve yeni bir tasarımın ürünü. Tucson’dan esinlenilmiş gündüz farlarıyla bütünleşmiş yeni tasarım ön tampon ve yine yeni tasarımlarla gelen 17, 18 ve 19”lik jantlarla beraber dış kısımda makyaj tamamlanmış gibi.

İç kısımda ise 5” LCD ekran (yedi koltuklu Santa Fe’de 7” dokunmatik), sayısı artırılmış bardak tutacakları, yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ve Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Takip Sistemi, Yaya Tanıyan Otomatik Fren Sistemi ve Uzun Far Asistanı gibi bir dizi güvenlik sistemi standart olarak sunulacak. Arka görüş kamerası da yine standart donanımın bir parçası.

Birleşik Devletler için Hyundai motor gamında bir değişiklik yok ancak, vites D’deyken Sport, Eco ve Normal modları kullanıcıya sunulacak. Önceden olduğu gibi, Santa Fe’yi satın almak isteyen Amerikalılar; 2,4 litre 185 BG, 2,0 turbo 245 BG ve sadece yedi koltuklu modelde sunulan 3,3 litre V6 290 BG motor seçeneklerinden biriyle gazlama imkânına sahip.

Markanın söylediğine göre 2017 model Santa Fe, $25,320’dan başlayan fiyatlarla Amerikan bayilerinde satışa sunulmaya başlanacak.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu