Haberler

2017 Ram Power Wagon Chicago’da sahnede




 

Chevy Silverado için bize siyah boya sunarken, Ram pikaplarının performansında oldukça iddialı. 2016 Chicago Otomobil Fuarında ilk lansmanı gerçekleştirilen 2017 Ram 250p Power Wagon şovunu yaptı. Lastiklerin altına yerleştirilen 4 sütunla olağanüstü süspansiyon eklemlerini ispat etti.

Bu şov sadece aracın krom yada boya yerine siyah kapı altı şeritleri ve tamponlarının yeni tasarımına dikkat çekmeye yaradı. İki renk kombinasyonu maceraperestlerin ve avcıların dikkatini çekeceği için, Power Wagon’un ihtiyacı olan tek şey makyajdı.

Yeni ızgara ve lastik dişlerinin oturduğu döşemeler önceden yayınlanan fotoğraflarda oldukça sıradan gözüküyordu ancak araç dünya gözüyle görevini yerine getirdi. Doğrusu bu canlı görüntülere bakıldığında STV Raptor’dan daha etkileyici gözüküyor. Eski Power Wagon kroma ve  grafiklere takılı kalmıştı fakat 2017 model her şeyi telafi etti; ızgaradaki siyah trimler, arka tampon, ayna kapakları, tekerlek bombesi, farlar, hatta lastikler.

İç tarafta ise modelin döşemesi siyah olarak sipariş verilebiliyor ve koltuklardaki merdiven basamağı iyi bilinen Goodyear Wrangler DuraTrac lastiklerini kopyalıyor. Bu arada Power Wagon’un 17 inç jantları ve 33 inç lastikleri var.

Kaportanın altında motor her zamanki gibi olabildiğince maço duruyor. Doğal olarak 6.4 litre 410 beygir gücüne ve 429 torka sahip sert bir HEMI V8 motor elde etmiş oluyorsunuz. Bu üniteden elde edilen güç, 66RFE kodlu 6 kademeli manuel de müdahale edilebilen otomatik şanzıman aracılığı ile yola aktarılıyor

Bu canavar 13.607 kg ağırlığındaki römork ile 76cm derinliğindeki nehri hiç bir problem yaşamadan geçebiliyor ve yolda kalmış araçları 5400 kg’lık vinç gücüyle önden çekebiliyor.

Bu muhteşem canavar en iyi Jeep ve RAM markalarının CEO’su Mike Mankey tarafından tanımlanmakta; ” RAM Power Wagon başka hiç bir pick-up’ın yapamayacağı şekilde limitleri olmaksızın kullanıcılarına gitmek istedikleri yerlere ulaştırabiliyor.”.

 

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu