Haberler

2018 Bentley Continental GT yine yakalandı




Piyasaya çıkmasının üzerinden tam 10 yıldan fazla zaman geçen Bentley Continental GT, şimdiye kadarki en kapsamlı yenilik operasyonuna hazırlanıyor. Yeni model daha hafif, daha sportif ve “daha yetenekli” olacak.

Geçtiğimiz günlerde test edilirken görüntülenen 2018 Continental GT, ilk görüşte hemen adını akla getirse de tasarımın EXP 10 Speed 6 konseptiyle olan benzerliği büyük dikkat çekiyor. Ağır kamuflaj ve düşük fotoğraf çözünürlüğü nedeniyle detayları yakalamak zor olsa da, alçak kaput tasarımı, daha büyük ön farlar genel anlamda sportifleşen bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor.

Arkaya doğru ilerlerken, kapılara monte edilen aynalar ile geniş ve kaslı arka çamurluklar bizi karşılıyor. Modelin kısa ve yere yakın arka tasarımı yine sportif tasarımı pekiştirirken geniş ve oval çift çıkışlı egzoz sistemi tamponun altından göz kırpıyor.

Motor seçenekleri hakkında konuşmak için henüz çok erken olsa da üreticinin Bentayga modelinde kullandığı 600 HP (447 kW) maksimum güç ve 900 Nm (664 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip 6.0 litrelik W12 motorunun Continental GT’ye de güç verebileceği söyleniyor. Güncel Continental GT’nin biturbo V8’inin güncellenmiş bir versiyonu ya da Audi’nin 400 HP’den fazla güç üretecek yeni TDI V8 ünitesi de kullanılabilecek motor söylentileri arasında.

Kaputun altında ne olursa olsun saygı görecek bir model olan yeni Continental GT, yeni nesil Porsche Panamera’da da karşımıza çıkacak MSB platformu üzerinde yükselecek. Bu platformun getireceği ağırlık avantajıyla modelin selefinden çok daha çevik olacağı düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu