Haberler

Anahtar mı? O da ne?




İsveçli üretici Volvo, önümüzdeki yıl fiziksel anahtarı olmayan araçları duyurmaktan gurur duyuyor.

Günümüz trendi anahtarsız giriş olsa da eninde sonunda fiziksel bir akıllı anahtara sahip oluyorsunuz. Ancak artık işler değişiyor. Çünkü Volvo’nun geliştirmiş olduğu sistem teknik olarak hala bir anahtar ama tek farkı fiziksel olmaması. Yeni geliştirilen sistem, Volvo sahibinin aracı tamamen akıllı telefona indirilecek bir uygulama ile kullanabilmesini sağlıyor. Araca bluetooth üzerinden bağlanan bu dijital anahtar halen kullanmakta olduğumuz klasik veya akıllı anahtarlarla aynı işlevselliğe sahip. Dijital anahtarla aracı ve bagajı açabiliyor, motoru çalıştırabiliyorsunuz.

İlginç olan ise uygulamanın çoklu anahtara izin vermesi. Yani farklı yerlere park edilmiş birden fazla arabayı açıp kullanabilmenize imkan sağlıyor. Bunun yanında aracınızın anahtarını uygulama üzerinden paylaşarak sizin park ettiğiniz aracı başka bir kişinin kullanmasını sağlıyorsunuz.

Volvo bunun en çok kiralama firmaları tarafından kullanılabileceğini ve bu konuda büyük potansiyelinin olduğunu düşünüyor. Kiralama firmaları anahtarları teslim etmek zorunda kalmadan, uygulama üzerinden dijital anahtar paylaşarak aracın kullanılmasını sağlayabilecekler.

Volvo’nun belirttiğine göre İsveç’te Göteborg havaalanında bulunan Sunfleet kiralama şirketini pilot firma seçerek programı başlatacaklar. 2017 yılından itibaren kullanılmaya başlanacak uygulama sınırlı sayıda Volvo modelinde sunulacak.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

8 Yorum

      1. Herkeste var mı ondan? Olsa da onun da sarjı bitmişse ne olacak? En kötü durumu düşünmesi gerek Volvo’nun mühendisleri. Fiziksel bir anahtar her zaman en iyisidir. Yine bunu yapan adam yedek anahtarını verir. Ayrıca bu uygulamanın hacklenmesi imkansıza yakın olması lazım. Her program hacklenebiliyor çünkü. En iyisini bmw yaptı çoktan. Ekranlı akıllı anahtar ve çok şık duruyor

        1. Gece şarj etmeyi unuttun 1 saat şarjamı bırakıcaksın ? En iyisi normal kumandalı boşverin gerisini

  1. Şimdi evden çıktım bir cafeye gittim lüksde bir yer şimdi valeye vericem arabayı ne yapıcam bi de onunla mı uğraşıcam bir kısa yolunu düşünmeleri lazım.

  2. En azından bizi bir mekana gittiğimizde masaya hem telefon hem cüzdan hemde anahtardan oluşan bir kulenin bir tuğlasından kurtarmış olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu