Haberler

Hyundai’nin elektrik atağı: IONIQ




Hyundai, yeni elektrikli otomobili IONIQ’in ilk resmi fotoğrafını ilk teknik detaylarıyla birlikte paylaştı.

Daha önce reklam çekimleri sırasında kamuflajsız görüntülenen IONIQ, elektrikli motorla 1.6 GDI benzinli motoru birleştiren hibrit versiyonunun ardından tamamen elektrikli versiyonuyla da karşımızda.

IONIQ Electric, arka koltuklarının altında LG tarafından üretilen 28 kWh kapasiteli bir batarya paketine sahip olacak. Tek şarjla 169 km (105 mil) yol alabilecek aracın motor gücü 117 HP (88 kW) iken maksimum hızı 150 km/h (93 mph).

Güney kore’de 40 milyon won’luk (32,400 $) fiyat etiketiyle satışa sunulacak IONIQ Electric’in üç farklı donanım seviyesi bulunacak. Standart olarak LED ön farlara, krom kapı kollarına, 16 inç jantlara ve 6 hoparlörlü ses sistemine sahip olacak Premium Q donanımının fiyatı ise 43 milyon won (34,800 $) olacak.

Opel Ampera, Nissan Leaf ve Toyota Prius gibi rakiplere sahip modelden 2016’nın sonuna kadar en az 4000 adet satmayı planlayan Hyundai, yaz aylarının başında Avrupa’da, Ağustos ayında ise ABD’de IONIQ Electric’in satışına başlayacak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Hyundai ioniq çok başarılı bir otomobil. Prius ilede rahatlıkla rekabet edebilir. Hyundai CEO’su bile yaptığı açıklamada “Japonları tasarım, kalite, teknoloji anlamında geride bıraktık” ifadelerini kullanmıştı. Adam halkı beyler bundan 5-10 sene sonra dünyada Koreliler söz sahibi olacaklardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu