Haberler

575 Hp: Jaguar F-Type Svr




Jaguar, F-Type Svr’ı Geneva Motor Şov’da duyuracağını açıkladı.

Daha büyük hava girişlerine sahip olan yenilenmiş tamponuyla satışa çıkacak olan F-Type Svr, Jaguar tarafından şirketin “en iyi spor arabası” olarak gösteriliyor. Svr ile yapılan değişikliklerden bazıları; ön difüzör, havalandırmalara sahip olan kaput, aracın hızına göre geometrisi değiştirilebilen arka kanat, titanyum egzoz sistemi ve son olarak Pirelli P Zero’lara ev sahipliği yapan 20 inçlik jantlar.

İç mekanda ise standart versiyona göre ufak farklar bulunmakta; daha spor direksiyon simidi, fırçalanmış alüminyum parçalar ve baklava desenli spor koltuklar kullanılmış.

575 beygirlik güç süperşarjlı 5.0 litrelik V8 motor tarafından üretilmekte. Şanzıman olarak Zf firmasının 8HP70 modelini tercih eden firma, bu kombinasyon sayesinde son hızı 322 km/h olan ve 0-100’e 3.7 saniyede ulaşan bir araç elde etmiş. Üstü açık versiyonda ise performansa etki son hız alanında kendini gösteriyor, son hız 312 km/h’a gerilemiş durumda.

Konu performansken yürüyen aksamda yapılan değişiklikler ise; performans odaklı fren sistemi, elektronik arka diferansiyel ve adaptif spor süspansiyonlara sahip olacağı açıklandı.

Bu yaz satışa çıkacak olan Svr’ın hedeflediği market ise günlük kullanıma uygun ancak özünde saf spor arabalar olan otomobiller olacaktır. Örnek vermek gerekirse; Audi R8, Porsche’nin 911 serisi, Lamborghini Huracan.

https://www.youtube.com/watch?v=YDu3goasreo

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu