Haberler

8 Rugby oyuncusu karşısında yalnız RB12




8 Rugby Oyuncusu Bu Redbull F1 aracını durdurabilir mi gerçekten?

Sürtünme bu olaydaki en önemli şey, eğerki tam olarak yere yansıtamıyorsanız elinizin altında 800 beygirlik güç de olsa pek işe yaramıyor, bir rugby takımının organize eylemi burnunuzu sürttürebiliyor.

Rugby oyuncuları yer yüzündeki en sert sporculardan ancak basit bir rugby hamleniz bir Formula 1 aracıyla asla başa çıkamayacaktır. Red Bull Racing’in yayınladığı son videoya bakarsak en iyilerinden 8 Rugby oyuncusunun yere bir F1 aracından daha çok güç aktardığını hatta 800 beygirlik aracı itebildiğini görebiliyoruz. Ancak sizce bu mantıklı mı? Aşağıdaki muhteşem videoyu bir izleyin ve modern çağın titanlarına tezahürat etmeye hazır olun.

 

 

Red Bull Racing, Daniel Ricciardo’nun kullandığı 800 beygirlik F1 aracıyla çıkageliyor. F1 aracının arka lastikleri, 8 rugby oyuncusunun amansız ve uyum içindeki direnişi sonucu birazcık tutunma için çırpınıp duruyor ama nafile!

Fiziksel olarak düşündüğünüzde, F1 aracının ürettiği muazzam tork değerine, güce ve dudak uçuklatan ivmelenmesine rağmen bahsi geçen 8 rugby oyuncusu F1 aracını kolayca parçalarına ayırabilirdi. Arka tekerlerin oldukları yerde dönmesiyle yani patinaja kalmasıyla birlikte aradaki kızak bahsettiğimiz o muazzam kuvvetten bir parça bile nasibini alamadı. Kızağın diğer tarafında ise 8 eş parça birbiriyle uyumluluk içinde yere çiviliymiş gibi hareket etti. Ek olarak, F1 aracının ağırlığı yaklaşık;1500 pound (680 kg) civarlarında yani bu durum rugby oyuncuları için yarışma bile sayılmazdı.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. redbull bu tarz değişik videolar yapıyor karda f1 aracı sürmek vs çok iyi gerçekten 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu