Haberler

ABD’de Audi Q5 ve VW Tiguan modelleri geri çağrılıyor




Volkswagen ve Audi, Takata’nın karıştığı hava yastığı skandalından dolayı Amerika’da sattığı toplam 734 aracını geri çağırıyor.

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) yayınladığı verilere göre 15-21 Ocak 2015 tarihleri arasında üretilen Volkswagen Tiguan ve 13 Ocak-3 Şubat 2015 tarihleri arasında üretilen ve Amerika’da satılan Audi Q5 modellerinde üretim hatalı hava yastıklarının bulunduğu raporlandı. VAG Amerika müdürlüğü bu durumdan dolayı hızlı bir şekilde geri çağırma çalışmalarına başladı. Takata marka hava yastığı bulunan bazı araçların sürücü ve ön yolcu hava yastıkları hatalı üretilmiş ve 2015 ortalarında yaşanan bir kaza sonucu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Volkswagen, bu kapsamda Amerika’da sattığı ve bu tarihler arasında üretilen Tiguan araçlarının sahiplerine ulaşılıp söz konusu iki hava yastığının ücretsiz bir şekilde değiştireceğini açıkladı. Audi ise araç tespitlerine devam ediyor ve aynı prosedürlerle müşterilerini servise çağıracak. Analistlere göre Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan 24 milyon aracın hava yastıkları hatalı üretim kapsamında ve bu hava yastıklarının acil bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu