Haberler

Alfa Romeo’nun yeni modelleri göründü




İtalyan otomobil markası Alfa Romeo, son aylarda yeniden yapılanarak eski günlerine geri dönmek istiyor. Markanın sahibi FCA, mevcut ürün planları nedeniyle markanın model gamını bir anda yenilemeyip zamana yayacak.

Alfa Romeo, yayınlanan plana göre 2017 ile 2020 yılları arasında en az 6 yeni modeli piyasaya sürmeyi hedefliyor. Giulia modeli dışında üç SUV, bir E sınıfı sedan, bir roadster-cabrio ve Giuletta’nın yeni kasasını kullanıcılarla buluşturacak marka 4 yıl sonra toplamda 7 modele ulaşmayı planlıyor. Giorgio platformuna dayalı olacak yeni modeller dört ve altı silindirli motorlara ve dört tekerlekten çekişe sahip olacak.

1- D sınıfı SUV modeli

alfa-romeo-1

2017 yılı sonunda piyasaya çıkacak olan SUV modeli, Giulia’nın yol versiyonundan sonra gelecek olan ilk model olacak. 4.7 metre uzunlukla beraber orta boy SUV modeli olacak olan bu araç Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC ve Jaguar F-Pace ile rekabet edecek. Giulia’ya benzer sekilde 200-280 beygirlik 2 litrelik benzinli ve 180-210 beygirlik 2.2 litrelik dizel motora sahip olacak aracın bir de elektrikli versiyonunun olması planlanıyor.

2- Kompakt SUV modeli

alfa-romeo-2

2018 yılında piyasaya çıkması beklenen model, C sınıfı SUV özelliklerini taşıyacak. 4.5 metre uzunluğundaki aracın rakipleri ise Audi Q3, BMW X1 ve Range Rover Evoque. Dört silindirli motor seçenekleriyle gelecek araç off-road yeteneklerine sahip olacak ve coupe benzeri tasarım hatlarıyla ilgi çekici bir araç olacak.

3- Sportif SUV modeli

alfa-romeo-3

2018’in sonunda piyasaya çıkması planlanan 3. model, sadece Quadrifoglio Verde versiyonuyla piyasaya çıkacak. En az 450 beygir gücünde olacak araç BMW X4 M40i, Mercedes GLC Coupe ve Audi S6 ile rekabet içerisinde olacak.

4- E sınıfı sedan modeli

alfa-romeo-4

2017’de markanın amiral gemisi modeli olacak E sınıfı yeni sedan modeli yaklaşık 5 metre uzunluğuyla Audi A6/A7, BMW 5 serisi ve Mercedes E/CLS serisiyle mücadele edecek. Yol versiyonu dört silindirli ve 8 vitesli otomatik şanzımana sahip olacak aracın Quadrifoglio Verde sürümü ise 500 beygir güce erişen bir V6 hibrit motoru bulunacak.

 

5- Roadster ve cabrio modelleri

alfa-romeo-5

Alfa’nın sportif genlerini büyük ölçüde koruyacak olan yeni model, roadster ve cabrio olmak üzere 2 versiyona sahip olacak. İki kişilik 4,5 metre uzunluğundaki iki model ile ilgili herhangi bir bilgi yer almazken, bu iki aracın Alfa Romeo’nun efsanevi 6C modelinin yeni nesli olacağı konuşuluyor.

6- Yeni nesil Giuletta

alfa-romeo-6

Markanın en çok beklenen modeli yeni Giuletta en son tanıtılacak model olacak. 2020’de tanıtılması planlanan yeni Giuletta ile ilgili basına yansıyan bilgilere göre arkadan itiş seçeneği yeni nesil ile geri dönecek. Tasarım olarak Giulia’nın hatchback versiyonu olması beklenen aracın dört silindirli benzinli ve üç silindirli dizel motor üniteleri ile tanıtılacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Sadece farları ve hava girişleri aynı ki bunlar alfayı alfa yapan şeyler ferrarinin yuvarlak farları veya bmw nin böbrekleri gibi,arabayı kamufle etsen bile hepsinin alfa olduğu da uzaktan anlaşılır tasarım çizgileri böyle bence olumsuz bir durum değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu