Haberler

ApolloN, Cenevre için şov yapmaya devam ediyor




Apollo Automobil GmbH, gelecek hafta Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ApolloN için yeni ipuçları paylaştı.

Günümüzde pek çok markanın çeşitli modellerle ele geçirmek için çabaladığı “gezegenin en hızlı otomobili” unvanı için oldukça iddialı olan model, ön planda olmayı kesinlikle hakediyor. Özellikle de Bugatti gibi dişli bir rakibin 467 km/h (290 mph) maksimum hıza ulaşabilen Chiron modelini tanıtacağı bir etkinlikte.

Geçtiğimiz günlerde yeni modelinin, ön tamponu ve A sütunu çevresini gösteren Apollo, bu kez modelin omurgasını ve arka cam bölgesinin üzerinde yer alan asimetrik olarak sol tarafta konumlandırılmış karbon fiber tavan hava girişini gösteriyor. Ayrıca bahsedilen yüksek hızlar için hayat kurtarıcı etkiler sağlayabilecek devasa arka spoilerin ucunu da görebiliyoruz.

Apollo’nun el değiştirip ismi değişmeden önceki hali Gumpert’in son ve en hızlı modeli 2013 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Apollo S, 4.2 litrelik V8 motoruyla tam 740 HP (552 kW) maksimum güce ve 900 Nm (664 lb-ft) maksimum torka ulaşabiliyordu. Bu sayede otomobil 0’dan 100 km/h (62 mph) hıza ulaşmak için yalnızca 2.9 saniyeye ihtiyaç duyarken, 200 km/h’ye (124 mph) ulaşmak istendiğinde bu rakam 8.8 saniyeye yükseliyordu.

Arrow kod isimli ApolloN’in bunları katlayarak aşmasını ümit ettiğimiz performans değerleri Salı günü Cenevre Otomobil Fuarı’ndan açıklanacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu