Haberler

Audi yeni dizel V8’ini Nisan’da tanıtacak




Audi’nin imajında “Dieselgate” skandalıyla büyük bir delik açılsa da, şirket dizel motorlarda pes etmemeye kararlı. Yeni bir rapora göre iki yeni TDI ünite yolda.

Car & Driver‘ın haberine göre Audi, Vienna Motor Symposium’da yeni TDI V8 motorunu tanıtacak. Yeni nesil A8 ile birlikte yollara çıkacak bu motor seçeneği söylentiye göre 400 HP’den fazla (298 kW) maksimum güç ve 678 Nm (500 lb-ft) maksimum tork değerleriyle piyasadaki 4.2 litrelik TDI V8’in yerini alacak. Yakın zamanda emekliye ayrılacak motorun güç değerlerinin 380 HP (283 kW) ve 849 Nm (626 lb-ft) şeklinde olduğunu belirtelim. Evet, eski motorun maksimum tork değeri yenisinden daha fazla. Ancak tabii ki yeni motor için verdiğimiz değerlerin %100 kesin olmadığını belirtmemiz gerek.

Sonuç olarak rakamlar bu aralıkta olduğu sürece yeni A8, 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 4 saniyenin biraz üzerinde bir sürede tamamlayacak. Yeni A8’in tanıtımının ardından bu motor seçeneği, Audi Q7, Porsche Panamera ve Bentley Continental GT’de de karşımıza çıkabilir.

Alman üretici, yeni V8 motora ek olarak, elektrikli süperşarj destekli 3.0 litrelik biturbo TDI V6 motorunu da tanıtmaya hazırlanıyor olabilir. RS5 TDI konseptinde yer alan bu motor 380 HP (283 kW) maksimum güç ve 750 Nm (553 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahipti.

VAG Grubu altındaki üreticinin yeni TDI motorlarını tanıtacağı Vienna Motor Symposium etkinliği Nisan ayında gerçekleşecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu