Haberler

Audi’nin 2017 yol haritası sızdırıldı!




Audi’nin gelecekte hangi modeli hangi tarihte piyasaya süreceğini gösteren bir yol haritası internete sızdı.

Autobahn.eu sitesinde yayınlanan dökümana göre dört halkalı marka 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde en az dokuz yeni modeli piyasaya sürecek.

Görselde görebildiğimiz kadarıyla sezon Mart ayında yeni A5 ve S5 Coupe ile açılacak. A4 ile aynı platformu paylaşan bu modellerin gövde ağırlığı konusunda iyileştirmeler getirmesi bekleniyor. İçlerinde 248 HP (185 kW) maksimum güç ve 370 Nm (273 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip 2.0 litrelik 4 silindirli TFSI’ın da bulunacağı yeni benzinli ve dizel motor seçenekleri bu modellerde görev alacak.

Bunun hemen ardından Nisan 2017’de yeni Q5/SQ5, R8 Spyder ve TT RS Coupe piyasaya sürülecek. A4’te karşımıza çıkan motor seçenekleriyle yürüyecek Q5, büyük kardeşi Q7’nin ayak izlerini takip edecek. TT RS Coupe ise söylentilere göre 2.5 litrelik beş silindirli turboşarjlı motoruyla yaklaşık 400 HP güce sahip olacak. Son olarak R8 Spyder‘a gelelim. 5.2 litrelik V10 motoruyla 540 HP’den 610 HP’ye kadar değişen bir güç bandı sunacak model, açılabilir tavanı dışında coupe versiyonundan pek farklı olmayacak.

Alman üreticinin ürün bombardımanı Mayıs ayında A5 ile S5’in Sportback ve Convertible versiyonlarının tanıtılmasıyla devam edecek. Haziran ayında verilecek bir aylık aranın ardından Temmuz ayında SQ7 karşımıza çıkacak. Son olarak Ağustos ayında RS3 Sedan ve Ekim ayında Q7 e-tron satışa sunulacak.

2017’nin geri kalanında sessiz kalacak gibi görünen Almanlar, kesin tarihleri belirsiz olsa da 2018 yılı için pek çok modelin lansmanını planlamış durumda. Bunlar arasında yeni A6, A7, A8 ve RS5 Coupe yer alıyor. Bu modellere ek olarak büyük ilgiyle beklenen Q8 ve markanın yeni elektrikli otomobili C-BEV piyasaya çıkacak. Dökümandaki bahsetmeden geçmememiz gereken bir diğer detay ise R8’in giriş seviyesinde görev yapacak V6 motorlu versiyonu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu