Haberler

Berkay Belçika’da zaferi yakaladı




Orta ve Doğu Avrupa Şampiyonu milli karting sporcumuz Berkay Besler, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Berkay, bu sezon yarışacağı beş farklı seriden biri olan İnternational Belgium Max Challenge’ın ilk yarışında birinci olarak ülkemiz adına önemli bir başarıya daha imza attı.

İspanya’da düzenlenen Winter Cup’ta ortaya koyduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Berkay Besler, bu yarışın da favorileri arasındaydı. 1.360 metre uzunluğundaki Genk pistinde gerçekleştirilen yarışların sıralama turlarında 55,208’lik derecesiyle best tıme yapan temsilcimiz ilk sıranın sahibi oldu. 16 turdan oluşan finallerin ilkinde pozisyonunu kaybetmeyerek harika bir yarış çıkaran Berkay Besler, 15,01,867’lik derecesiyle damalı bayrağı ilk sırada geçti. Dany Kroes ikinci, Felix Warge üçüncü oldu. 2.final yarışında ise heyecan doruktaydı. Berkay, 3.turda 2.liğe düştü ancak bir tur sonra liderliği geri aldı. 13.turda aynı durumun tekrar yaşandığı ikinci finali de sporcumuz, 15,04,806’lık zamanıyla birinci bitirerek hanesine 55 puan daha yazdırdı. Mick Nolten ikinci, Johnathan Hoggard üçüncü sırayı elde etti. Üçüncü ve son finale de birincilik hedefi ile başlayan Berkay, bir ara 8.sıraya kadar geriledi. Ancak yarış disiplininden kopmayan temsilcimiz 00,650 salise farkla Johnathan Hoggard’ın ardından ikinci sırada finiş görmeyi başardı.

Bu sonuçla kendisine inananları yanıltmayan Berkay Besler, toplamda 162 puanla birinciliğin sahibi oldu. Onu 153 puanla Johnathan Hoggard ve 146 puanla Felix Warge izledi. Zorlu yarışın ardından Berkay, “Ülkeme böyle bir başarı yaşattığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu