Haberler

BMW M760i xDrive sahnede!




BMW, 2017 yılında piyasaya süreceği, markanın amiral gemisi olan 7 serisinin en güçlü versiyonu M760i’yi xDrive ile kombinleyerek karşımıza çıkardı.

İlk fırsatlardan biri olarak gösterilen Cenevre Auto Show’da yer alacak olan yüksek performanslı modelin, agresif ön çizgisi ve gövdeye entegre arka spoyleri ile aerodinamik kimliğini ön plana çıkmış. Aynı zamanda spor bir egzoz sistemi, Seryum Grisi gövde rengi ve 20 inçlik hafif alaşım jantlarla kombinlenen, Michelin Pilot Super Sport lastiklere sahip modelin dış taraftaki detayları bunlardan ibaret. (He, birde her yerde olan V12 logoları var.)

İç kısma geçildiğinde üç kollu spor direksiyon, sanki modelin sahip olduğu gücün bir belirtisi olarak oraya konumlandırılmış. Piano Black trimler ve orta konsolda yer alan V12 yazısı modelin özel olduğunu her an hissettirirken, paslanmaz çelik pedallar ve ışıklı kapı eşiği plakaları modelin premium seviyesini olması gereken yere taşıyor.

Sanırım sıra kaputun altındaki mağaraya geldi. Downsizing‘in 730i’ye kadar ulaştığı günümüzde, 6.6 litrelik M Performans TwinPower Turbo V12 üniteye kaputun altında yer veren model, 600 adet beygirin kişnemelerini 800 Nm’lik torkla sizi baş başa bıraktığında kabine ulaştırıyor.

Böylesine yüksek bir gücü yine BMW tarafından geliştirilen xDrive adındaki 4 tekerlekten çekiş sistemiyle yere aktarmayı planlayan marka; modelde kullandığı 8 ileri otomatik şanzımanın da etkisiyle, modelin 3.9 saniyede 0-100 km/s akselerasyonunu tamamlamasını sağlarken, bu premium aygırı 250 km/s’lik son hız değerinde limitliyor.

Markanın yüksek performanslı modeli olan M760i’yi kontrol altında tutmak için mühendisler; havalı süspansiyon sistemi, Active Comfort Drive ve Road Preview gibi yeni teknolojilere modelde yer veriyor.

Tüm bunlara ek olarak, bu modelde İntegral Aktif Direksiyon Sistemi gibi kompleks bir oluşuma yer verecek olan marka; dar manevralarda arka tekerleklerinin de dönerek, daha kısa bir dönüş çapı ve daha az manevrayla şehrin dar sokaklarında kullanıcı dostu olması için çabalıyor.

Önümüzdeki yılın başlarında, başta ABD olmak üzere tüm dünyada satışa çıkacak olan M760i xDrive’ın detaylı fiyatlandırması, önümüzdeki günlerde medyada yer alacak.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. goldfish 1986 konseptinin yeni versiyonu onda da 6.7 litre v16 vardı motor havuzunda radyatöre yer kalmadığı için radyatörü bagaja almışlar 🙂

  2. Sonuçta bu aracı alanlar avrupada hatta çoğu almanyada yaşıyor olacak (alican abide de görürüz inşallah) şu araca bari 300 hız limiti koy da adamlar otobanın keyfini çıkarsın

  3. Suan En büyük rakipi s8 gibi duruyor. İlerliyen zamanlarda görücez karşılaştırmaları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu