FeaturedHaberler

Bugatti Chiron geri sayıma başladı!




Ürettiği sportif modellerle ün salan Bugatti, bu kez yeni modeli Chiron için, tarihi ve saati 1 Mart 2016 09.45’e ayarlı olan bir geri sayacı medyaya sundu.

Bu otomobili satın alabilecek/alamayacak herkesin merakla beklediği model, nihayet Salı günü Cenevre Fuarı’nda karşımıza çıkıyor. Bu beklentiyi daha da güçlendirmek isteyen Volkswagen, sahip olduğu süper sport otomobil üreticisinin sitesine, modelin tanıtım saatine ayarlanmış bir geri sayım sayacı ekledi.

Geçtiğimiz aylarda casus fotoğrafçılara yakalanarak Vision Gran Tourismo konseptiyle benzerliğini öne koyan model, şimdi ise sadece karanlığın ardında parlayan bir yıldız gibi, ayna ve çamurluklarını bize sezdirtmiş.

Tasarımından tekrar söz etmemiz gerekirse, bir devrimi beraberinde getiren model, teaser’da gösterildiği gibi heyecan verici detaylara sahip olacak.

Tasarımdan öte sahip olduğu 8 litrelik W16 motorla birlikte e-turbo teknolojisinden de faydalanacak olan model, sahip olacağı 1500 beygir ve 1500 Nm torkla yine rekordan rekora koşacak.

Değerlerden bahsetmemiz gerekir ise, 0-100 km/s akselerasyonunu sadece 2.2 saniyede tamamlayan model, 467 kph’lık son hız verisine sahip. Şu anlık böylesine çılgın bir modeli sadece 500 adet üreteceğini duyuran Bugatti, daha şimdiden 100 adet ön sipariş almış durumda.

Fiyat konusunda 2 milyon euro’ya yaklaşık bir dedikodu medyada dönse de, henüz bir kesinlik yok. Ayrıca modelin ardından gelmesi planlanan Targa versiyonunun bundan daha pahalı olacağı hayal edildiğinde fiyat etiketi uçuyor gidiyor.

Başta belirttiğimiz üzre 1 Mart günü 09.45’de Cenevre’de kullanıcılarıyla buluşacak olan model, herkesi heyecanlandırıyor.

Sayaca ulaşmak için: Bugatti Ana Sayfa

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu