Haberler

Bursalı gruptan ‘Yerli otomobil şarkısı’




Bursalı bir müzik grubu, yerli otomobil üretiminin gerçekleştirileceği sürece, renk ve heyecan katmak amacıyla söz ve müziği kendilerine ait şarkı yapıp, klip çekti.

Grubun aynı zamanda solisti olan İbrahim Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şarkının söz ve müziğinin kendisine ait olduğunu belirtti

Yılmaz, yerli otomobil konusunun son zamanlarda daha da önem kazandığını vurgulayarak, “Bu ülkenin evlatlarının arabayla imtihanı büyük. Şu anda yerli araba konusunda bir sürecin arefesindeyiz. Lansmana daha 2 yıl var. Herkes merakla bekliyor, heyecan içinde. Biz de Gözdağı müzik grubu olarak, bu konuyu müzikal bir pencereden ele alalım istedik” diye konuştu.

“Yer açalım yerliye, yersiz olmasın” 

Otomotiv sektöründe çalıştığı için de konuyla yakından ilgilendiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Yerli otomobilin 2 yıllık bekleyişine bir renk ve heyecan katmak adına kliplendirmek istedik. Prodüktörümüz Eyüp Otman bu konuya el attı ve klibi çektik. Ardından klibi sosyal medyada paylaştık. Henüz iki gün olmasına rağmen ilgi çok büyük.”

Daha önce de Bayırbucak Türkmenleriyle ilgili bir şarkı yaptıklarını anımsatan Yılmaz, “Rus uçağının düşürüldüğü zaman da ‘Uçaktan küpe yaparız, kulağına takarız. Bak Ayasofya demişken saf tutar namaz kılarız’ diye bir eser seslendirmiştik” dedi.

Bursalı iş adamı Eyüp Otman da gençlerin heyecanına ortak olmak için şarkının ve klibin prodüktörlüğünü üstlendiğini belirterek, “Beraber yola çıktık, devam ediyoruz. Bu grupla daha çok eserler yapacağımız kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

Klip için tıklayınız.

Şarkının sözleri ise şöyle:

“Kaynağı senden, benden tahsis edildi

Milletin makamına tahsis edildi

Yapmışız işte; umurunda değil

Avrupalı yapınca git önünde eğil

Yer açalım yerliye, yersiz olmasın

Zaman-ı Devrim gibi yolda kalmasın

Üstünlüğü yok iken; Acem’in Arap’a

Seni üstün kılmıyor; lüks bir araba

Lükse ihtiyaç, israfa meyil

Gösteriş başa bela; zenginlik değil”

Kaynak: AA

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu