Haberler

Cenevre’de üstsüz güzel: Alfa Romeo Volante




İtalya’nın Milan kentinde kurulan ve başarılı çalışmalarıyla bilenen Carrozzeria Touring Superleggera tasarım evi, Alfa Romeo Volante’nin “Spyder” versiyonunu bu sene 86’ncısı düzenlenen Cenevre Autoshow’da sergileyecek.

İlk defa 2013 Cenevre Autoshow’da adı duyrulan Volante, 8 silindirli Alfa Romeo 8C Competizione ile ortak bir gövde stiline sahip.

Fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere Volante Spyder, Cenevre’de kahve / siyah karışımı deri koltuklar ve kapı içlerinde kullanılan parlak mavi kaplamayla birlikte gene kahve / siyah karışımı döşeme; ayrıca aracın dış gövde renginde kullanılan “Ceruleo Mavisi” rengiyle çok dikkat çekecek ve adından söz ettirecek gibi duruyor.

Motor konusunda çok fazla bilgi yer almazken, Alfa Romeo 8C Competizione modelinde yer alan 4.7 litrelik 450 hp güç ve 480 nm tork değeri sunan V8 motorla sunulacağı tahminler arasında yer alıyor. 6 ileri yarı otomatik şanzımanın eşlik ettiği bu motor, Competizione modelinde 0’dan 100 km/h hıza 4.2 saniyede çıkıyor ve maksimum hızı 290 km/h. Ancak muhtemelen daha ağır olarak tasarlanmış olan Volante Spyder, bu değerleri yakalamakta zorlanabilir. Elbette çok önemli farklar çıkmayacaktır ortaya.

“Örümcek” Cenevre’de beğenilecek mi sizce, ne dersiniz? Her ne kadar sadece telaffuz bakımından örümcek kelimesine sadece benzerlik gösterse de, biz ona örümcek demeyi tercih ettik.

 

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu